De strijd van mens en dier
Elke nacht trekt Yasir naar de knoest om de vallen te stelen die de IJzeren Orde neerzet om de enzies te vangen. Dat hij, na jarenlang te hebben rondgezworven, eindelijk een eigen woonplek heeft verandert daar niets aan.
“ ‘Ik snap het even niet. Ben jij een enziestrijder?’ vroeg Yasir toen maar. Kun jij zomaar …..?’ “ Karin van Veldhoven
Als het allemaal te gevaarlijk wordt, vlucht Yasir naar de knoest. Maar ook daar is het niet veilig. Kwade machten hebben het voorzien op de magie van de lemniscaat en willen alle enzies uitroeien.
In de knoest worden geheimen onthuld die voor Yasir verborgen werden gehouden. Is hij desondanks bereid de lemniscaat te verdedigen of zullen kwade krachten overwinnen?
De wisselaars – De gouden lemniscaat van Karin van Veldhoven is een spannend en fantasievol jeugdboek, en de veelbelovende start van een serie.
Karin van Veldhoven verwelkomt je in een nieuwe wereld waar je nog wel even je weg moet vinden. Doordat ze nog niet gelijk alle onbekende termen verklaart blijft het verhaal op tempo, maar is het daar wel een beetje zoeken naar hoe de wisselaars, enzies en enziestrijders precies in elkaar steken. Toch heb ik dat niet als vervelend ervaren. Het maakt het verhaal een beetje mysterieus, en geeft je de gelegenheid om zelf ook wat te fantaseren over de wereld waar je terechtkomt.
De jonge Yasir is een moedig personage waar je graag mee op avontuur gaat, en waarvan je met plezier zijn nieuwe en oude vrienden ontmoet, die een fijne en aansprekende combinatie van mens en dier in het verhaal brengen. De aaibaarheid, het ontwapenende en de ongecompliceerde benadering van de zachtaardige en toch krachtige enzies is heerlijk om over te lezen. De inwendige strijd die dit alles bij sommige wisselaars teweegbrengt is aansprekend beschreven en maken deze karakters boeiend.
De wisselaars – De gouden lemniscaat van Karin van Veldhoven heeft spannende en fantasierijke verhaallijnen vol magie, strijd, groei en vriendschap en is geschikt voor zowel jonge als oudere lezers.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks