Verlangen naar vroeger

sheila_hjv_inbooks sheila_hjv_inbooks
3 mrt 2024

Claudine kan de vakantieliefde die ze in het Spaanse S’Agaró ontmoette niet vergeten. Nooit is ze een zorgzamer iemand tegengekomen dan Michael, die niet alleen ontzettend lief voor haar was, maar zich ook niet liet afschrikken door haar diabetes.

Hun afscheid was hartverscheurend en als ze 11 jaar later terugkeert naar de plek waar ze vroeger samen zaten, kan ze die pijn nog steeds voelen. Terwijl ze mijmert over hun tijd samen, is hem nog één keer ontmoeten haar enige wens.

“Liefde hoorde geen pijn te doen en dat deed het al veel te lang. Misschien moest ik hem nu eindelijk loslaten ….” Claudia Vanzegbroeck

De zomer van 1978 van Claudia Vanzegbroeck is een verrassende roman met boeiende wendingen.

Dat Claudia Vanzegbroeck aangenaam over de liefde en het leven kan vertellen weten haar lezers al langer. Maar deze fijne roman laat zien dat ze ook weet waar ze het over heeft als het om de regio rondom S’Agaró of om diabetes gaat. Hierdoor krijg je echt het gevoel dat je kan ontspannen en je gewoon kan laten meevoeren door het verhaal van Claudine, die haar grote liefde al op jonge leeftijd ontmoet. Na die ontmoeting merk je al snel dat het hele verhaal wordt gedragen door het gevoelsleven van de hoofdpersoon, die haar emoties makkelijk uitdraagt en je daarmee een interessante kijk op haar karakter biedt.

Het verhaal speelt zich grotendeels af aan een rustiger deel van de Costa Brava, en Claudia Vanzegbroeck brengt de lome sfeer die bij die omgeving past heerlijk op je over. Ze plaatst de diepe gevoelens van een allereerste liefde, en het verdriet van moeten loslaten, zorgvuldig in een zinderende zon, zee en strand ambiance en laat je die vibe ook voelen. De beleving van de hoofdpersonen is intens, en ondanks dat ik die heftigheid soms iets teveel vond, liet de auteur mij wel geloven dat de personages dat zo ervaarden en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

De zomer van 1978 is een roman over vakantie, liefde, gezondheid en hartenpijn. En net als bij iedere vakantie komt het einde te vroeg en is het afscheid overrompelend.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks