De magie van vriendschap
Nu Laurel weet wat Yuki is, en wat het betekent dat een zeldzame winterelf, met gaven krachtiger en dodelijker dan die van elke andere elf, buiten Avalon rondloopt, begrijpt ze hoe groot het dreigende gevaar is.
Klea wil Yuki inzetten om Avalon neer te halen en dat wil Laurel niet laten gebeuren. Samen met Tamani, David en Chelsea bereidt ze zich voor op een strijd die misschien alleen maar verliezers kent. Maar dat betekent niet dat ze niet zullen strijden.
“De beste, blijvende veranderingen zijn degenen die langzaam komen; om hoog te worden, moet een boom eerst zijn wortels planten.” Aprilynne Pike
Destiny van Aprilynne Pike is alweer het vierde deel van de spannende young adult fantasy serie Wings.
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; dit is tot nu toe mijn favoriete deel uit de serie. En dat is een behoorlijke prestatie als je je realiseert dat ik de voorgaande boeken al geweldig vond. Destiny levert gewoon de overtreffende trap met meer actie, meer avontuur, meer drama, meer gevaar, meer liefde en evenveel vriendschap. Vanaf het begin wordt je de spanning ingezogen en voert Aprilynne Pike het gevoel van gevaar en suspense steeds verder op naar een strijd die overal zijn tol eist.
Het verhaal boeit en de verschillende verhaallijnen zijn meeslepend, maar het boek kruipt in je hart door de hoofdpersonen die op verschillende manieren een hele sterke band met elkaar delen, en een vriendschap hebben die zelfs niet verwoest kan worden door, soms hartverscheurende, driehoeksverhoudingen. En ongeacht in wiens ‘best boyfriend team’ je zit, en dus net als ik een voorkeur hebt, bestaat er eigenlijk ook geen slechte keuze voor Laurel. Enerzijds wil je dat ze kiest, maar anderzijds zie je op tegen de pijn die dat moment ook met zich mee zal brengen. En dat gegeven legt een extra dimensie in het verhaal.
Het was een genot om weer in de Wings wereld te stappen, en het einde van Destiny, het echte einde, oh la la, daar vroeg ik me toch even af of ik niet beter een paar bladzijden eerder was gestopt met lezen ……
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks