Dreiging onder het wateroppervlak

sheila_hjv_inbooks sheila_hjv_inbooks
20 mrt 2023

Wanneer Alec, Lorelai uit een benarde situatie redt, weet hij zeker dat dit het mooiste meisje is dat hij ooit heeft gezien. Als ze plotseling verdwijnt is hij al volledig voor haar gevallen en wil hij niets anders dan haar weer vinden. Maar waarom leidt zijn zoektocht hem naar de zee?

“Ik schrik meteen wakker. De zon is net op. Rond mij zie ik de klif en de zee. Naast mij ligt een bloedmooie meid in lakens gedraaid….” Maya A. Miller

Van Lorelai wordt verwacht dat ze zich aan de gebruiken en tradities van haar volk houdt. Maar dat is niet wat Lorelai zelf wil. Zij heeft juist behoefte aan de vrijheid om haar eigen keuzes te kunnen maken. Ze wil alleen niet dat ze haar familie daarmee in gevaar brengt, want de dreiging die op Atlantis afkomt is al erg genoeg.

Iets of iemand brengt barsten aan in de bel die Atlantis beschermt. Wat of wie heeft het op de onderwater gemeenschap voorzien?

Een melodie uit de diepte is een modern en eigen young adult onderwatersprookje.

Als je Een melodie uit de diepte beetpakt dan kan je niet voorbijgaan aan de mooie vormgeving, die ook in het binnenwerk wordt doorgevoerd. Strakke zwart wit illustraties sieren het boek op en geven het een prachtige en eigentijdse uitstraling. De illustraties en het verhaal zijn samen volledig in balans en dat zorgt voor een meer dan plezierige leesbeleving.

Maya A. Miller heeft een fijne schrijfstijl die ervoor zorgt dat je moeiteloos in het verhaal zakt, en je aandacht met gemak bij het boek blijft. De auteur heeft een originele weg gevonden tussen de bekende onderwatersprookjes door, en weet je daarmee op meerdere vlakken te verrassen. Haar verhaallijnen en de diversiteit aan, en bij, de personages maken het een heerlijk hedendaags verhaal dat belangrijke actuele thema’s naadloos in de vertelling laat vloeien.

Een melodie uit de diepte waarmee Maya A. Miller mij geweldig wist te verbluffen is een bovengemiddeld leuk young adult boek dat ik in een adem uitlas.Ik mocht de hardcover uitvoering ontvangen, en dat is echt een pareltje voor in je boekenkast.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks