Gebroken maar niet verslagen

sheila_hjv_inbooks 15 september 2025
Allebei stappen ze in een verstandshuwelijk. Hij omdat hij zijn koninkrijk moet redden en zij omdat ze van plan is hem te vermoorden. In hun wereld viert verraad hoogtij en is misleiding dagelijkse kost.

Nadat ze iemand verloor die haar zeer lief was, heeft ze maar één doel. Ze wil wraak. En daarvoor moet ze infiltreren in het koninkrijk waar haar wereld instortte. Als dat betekent dat ze met de (onwetende) prins moet trouwen dan zal ze dat doen.

Haar weg naar het hart van de prins en de troon is bezaaid met gevaar, verleiding en geheimen. Haar missie blijkt stukken lastiger dan ze had verwacht.

“Being free had only lived in her imagination. Her mind had blocked every dream, every hope and all light from allowing her to wish for anything.” Ella Mina

Empire of sand and lost souls van Ella Mina is een spannend, Engelstalig, fantasy boek vol intriges en verraad

Alhoewel ik Engelse boeken lezen heel fijn vind, vind ik het wel lastig om mijn gevoel en ervaring ervan over te brengen in een andere taal dan het Nederlands. Gelukkig vond Ella Mina dat geen belemmering voor mijn deelname aan de blogtour, en haar vertellende vaardigheden kennende kon ik daar alleen maar blij om zijn, want ze maakte mijn verwachtingen weer meer dan waar. Ze heeft een fijne schrijfstijl, en weet je echt mee te nemen in haar verhaal en de cultuur die daarin verweven is.

Het boek van Ella Mina heeft een boeiende uitstraling en geeft je enerzijds het gevoel dat je je in lang vervlogen tijden begeeft, terwijl er anderzijds ook voldoende moderne componenten in te vinden zijn. Je wordt dicht bij de personages toegelaten, maar er blijven naast verborgen verledens, ook genoeg geheimen over om te ontdekken. Door het verhaal in de derde persoon te vertellen, geeft de auteur zichzelf de ruimte om met die geheimzinnigheid, en met je verbeelding te spelen.

Empire of sand and lost souls is een wervelende fantasy vertelling met onverwachte wendingen en een overdonderende cliffhanger. Maar in haar dankwoord belooft Ella Mina dat het tweede deel al snel zal volgen.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks