Een vroege voorspelling

sheila_hjv_inbooks sheila_hjv_inbooks
11 mrt 2023

Ai'Laenors moeder krijgt tijdens haar bevalling bezoek van Ai’Laenors demonen vader en van de godin Freya. Eigenlijk wil ze ze er allebei niet bij hebben, maar helaas heeft ze niet zoveel keus en moet ze ook nog Freya’s voorspelling voor haar dochter aanhoren.

“Verdriet, ontbering en tegenslag zullen haar jeugd kenmerken. Echter, het zal haar sterker maken. Doch, wees gerust: ik laat haar niet helemaal aan haar lot over.” Rick Vermunt

Als half demon en half elf van lage komaf is Ai'Laenors jeugd niet makkelijk, maar het wordt pas echt zwaar als ze wordt verbannen en moet zien te overleven in een wereld waar ze altijd op haar hoede moet zijn. Zal Ai'Laenors op tijd vriend en vijand leren herkennen?

Onder het oog van de godin van Rick Vermunt is een intrigerend coming of age fantasy boek.

Als ik het boek in één woord zou moeten vatten dan zou ik het woord uitdaging kiezen, omdat dit hier voor mij op vele manieren van toepassing was. Hier moet ik dan wel gelijk bij zeggen, dat ik daar bij boeken ook echt van hou. Op de een of andere manier heeft het iets avontuurlijks om in een verhaal te stappen dat iets meer van je vraagt, en dat is wat Onder het oog van de godin doet. En wanneer je net als ik een ramp bent in het onthouden van namen, dan heb je ook gelijk de eerste uitdaging gevonden, want sommige namen zijn best ingewikkeld te noemen.

Rick Vermunt heeft een prettige schrijfstijl, waarmee hij je goed weet te vangen en je daardoor makkelijker laat accepteren dat het verhaal soms een beetje over de top gaat. Hij beschrijft het leven en de taak van Ai'Laenor in fases, waarbij de hoofdrolspeelster van kind, naar tiener, naar jongvolwassene gaat. Voor dit verhaal is die indeling zeer prettig, aangezien Ai'Laenor in sommige opzichten al best volwassen is, maar in andere opzichten nog veel naïviteit behoudt, waardoor haar leeftijd anders moeilijk inschatbaar zou zijn.

Onder het oog van de godin is een verhaal waarin je je eigenlijk gewoon moet laten meevoeren in de bijzondere en spannende gebeurtenissen die de auteur bij je brengt.

⭐️⭐️⭐️1/2

Instagram: sheila_hjv_inbooks