(Voor)bestemming
Lilian en Ainsley reizen los van elkaar, om verschillende redenen en vanuit verschillende werelddelen naar de Dominicaanse Republiek. Als de reis dichterbij komt krijgen ze beiden vreemde dromen waarin ze elkaar ontmoeten.
“Ik moet even knipperen, want ik geloof niet dat ik in mijn eigen ogen staar. Het is net mijn spiegelbeeld.” Fiona Gothfield
Dit roept allerlei vragen op. Maar pas op de bestemming, tijdens het feest van een belangrijke ziener op de Dias de los Muertos, ontstaat wat helderheid, en zullen de twee vrouwen een angstaanjagende voorspelling en taak ontvangen.
Pandora’s erfenis van Fiona Gothfield is het eerste deel van de fantasy romance serie Pandora’s sage.
Begin november 2023 is de vernieuwde versie van Pandora’s erfenis verschenen. De auteurs wilden echter niet zomaar afscheid nemen van de eerste editie van Pandora’s erfenis en besloten haar een heus afscheidstournee te geven, en daar is deze recensie voor geschreven.
Pandora’s erfenis is een heel eigentijds boek dat wordt verbonden aan een mythologisch figuur. Het verhaal kent twee leuke vrouwelijke hoofdpersonen, die allebei op een kruispunt in hun leven staan, zonder dat ze zich de omvang daarvan realiseren. Het duo Fiona Gothfield weeft dat gegeven door beide verhaallijnen heen, en neemt daarbij de tijd om beide lijnen samen te laten komen. Hierdoor blijft het verhaal mysterieus en houdt het de honger naar wat nog zal volgen groot. Je krijgt haast het gevoel dat Lilian en Ainsley om elkaar heen dansen, maar elke keer net niet dicht genoeg bij de ander kunnen komen.
Naast de twee eerder genoemde hoofdpersonen, is er ook een grotere rol weggelegd voor een ziener die nauw verbonden is met de twee jongen vrouwen. En als ze daadwerkelijk samenkomen wordt steeds duidelijker wat er echt speelt, en welke richting de serie op zal gaan. Het verhaal kent echter niet alleen mysterie en (voor)bestemming, het geeft ook een plek aan romantiek, vriendschap, liefde en verwantschap. Daardoor is Pandora’s erfenis een lekker begin van een serie geworden, die ik graag ga volgen.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks