Anderhalf jaar te laat?

sheila_hjv_inbooks sheila_hjv_inbooks
14 mrt 2024

Wanneer Babet als eerstejaars studente de kans krijgt om stage te lopen in het prachtige Parijs, twijfelt ze maar kort. Al snel realiseert ze zich dat dit een kans is die ze niet moet laten lopen.

In haar tijdelijke woonruimte in Parijs ontmoet ze een aantal leuke meiden waar ze het direct goed mee kan vinden. Haar stageplek is een ander verhaal. Daar voelt ze zich niet echt welkom, en de klussen die ze krijgt zijn ronduit saai.

Pas als ze echt voor zichzelf opkomt mag ze meehelpen bij het organiseren van een event. En daar loopt ze een knappe oude bekende tegen het lijf……

“De man draait zich om. Mijn adem stokt. Ik kijk recht in twee heel bekende ogen. Een paar seconden staren we elkaar sprakeloos aan.” Henriët Spronk

Weerzien in Parijs van Henriët Spronk is het pakkende tweede deel van de Babet serie. Het verhaal is goed los te lezen, maar omdat Alleen in films minstens zo leuk is als dit boek, ben ik wel blij dat ik dat deel eerst heb gelezen.

Henriët Spronk vertelt het verhaal vlot en laat je daarmee moeiteloos in het Parijse avontuur van Babet stappen. Ik las het boek op een heerlijke, haast zomerse dag, maar ook zonder dat prachtige weer zou Babet een stralende zon naar mij toe hebben gebracht. Henriët Spronk laat haar verhaal en haar hoofdpersoon namelijk echt sprankelen, en geeft je daarmee het gevoel dat je even alleen maar hoeft te genieten van wat je leest.

Eigenlijk voelde het personage van Babet gelijk weer vertrouwd, en de karakters die haar in het verhaal vergezellen sluiten daar mooi bij aan. Daarbij maakt het niet uit of het om oude of om nieuwe vrienden gaat. Als je deel één gelezen hebt dan weet je dat Babet een speciale band met haar opa heeft, die ook nu weer een mooie plek in het verhaal inneemt. Het is prettig om te lezen hoeveel liefde Babet heeft voor de mensen die ze in haar hart sluit.

Weerzien in Parijs is gewoon een geweldig, fris, romantisch en (meestal) luchtig verhaal over een fijn personage in een mooie stad, waar niet alleen de young adult doelgroep plezier aan zal beleven.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks