Onder het oppervlak
Negentien jaar geleden werd de planeet Swanase opgeschikt door een vloedgolf met verwoestende gevolgen. Mensen verdronken, werden van elkaar gescheiden en de zee werd onbevaarbaar op de plek waar de vloedgolf ontstond.
Op deze planeet met zwaanmensen en vismensen is Astar de enige hybride. Samen met zijn pleegbroer en zus onderzoekt hij als waterwachter de kwaliteit van de waterwereld. Als er een vissoort wordt bedreigd door vervuiling, redt hij de situatie met magie waarvan hij niet eens wist dat hij die had.
Veel tijd om uit te zoeken waar zijn magie vandaan komt krijgt hij niet, want al snel komt hij, samen met de Magische Alliantie, voor grotere uitdagingen te staan.
“Astar probeerde het beeld van de crimineel van zich af te zetten door aan fijnere dingen te denken. Hopelijk leverde de zoektocht in het archief nog wat voor hem op straks.” Johanna Lime
Woest water van Johanna Lime is het eerste deel van de Magische Alliantie serie.
Johanna Lime heeft weer een fijn avontuur, met zowel fantasy als sciencefiction elementen, op papier gezet en ik denk dat iedere lezer vanaf young adult zich er thuis in zal voelen. De verhaallijnen zijn sterk, en de combinatie van verschillende genres is goed neergezet en doorgevoerd. Die variatie neemt de auteur ook mee in de uitwerking van haar personages, die zowel divers als origineel zijn. Ik heb echt genoten van de gedetailleerde beschrijvingen van hoe ze eruitzien en wie ze vanbinnen zijn.
De wereld wordt voorstelbaar opgebouwd en beschreven. Je krijgt echt een goed idee van hoe alles er uit moet zien. Daarnaast verwerkt Johanna Lime belangrijke boodschappen in haar boek die goed in het verhaal passen, maar die voor mijn gevoel in een net iets subtielere vorm nog indrukwekkender zouden zijn geweest. De link naar het milieu, naar jezelf goed genoeg vinden en naar het ontdekken en voelen van je eigenwaarde zijn mooi meegenomen in het verhaal en kunnen niet worden gemist.
Woest water is een gelaagd, fantasievol en spannend verhaal dat de diepte in gaat en vriendschap hoog in het vaandel zet.
4½
Instagram: sheila_hjv_inbooks