Tussen leven en dood
Zwaar bebloed, in een coma en zonder geheugen wordt een man met de grootst mogelijke spoed naar de trauma afdeling van een ziekenhuis gebracht. Zwevend tussen leven en dood, is hij genoodzaakt zijn herinneringen terug te halen om zich daarmee uit zijn schemertoestand te vechten.
Met meer vragen dan antwoorden, en met de aanwezigheid van een pratende teddybeer, beleeft hij een frustrerende zoektocht die een ware race tegen de klok blijkt te zijn. Lieve herinneringen aan zijn familie worden afgewisseld met gewelddadige beelden, die hem laten vrezen voor waar hij toe in staat is. Wie is hij als alle herinneringen terugkomen?
“Volg deze woorden, als jij er ook graag bij wilt horen.” Robin Schalk
Ziel zonder naam van Robin Schalk is een overweldigende thriller met een paranormaal randje.
Na het sluiten van dit boek met de mooie intrigerende cover, heb ik lang nagedacht over wat ik er over wilde vertellen. En dat had alles te maken met het feit dat de grootste kracht van dit verhaal, ook de grootste uitdaging is. De verwarrende toestand waar de hoofdpersoon in terecht is gekomen is minstens zo verwarrend voor de lezer. Het is knap dat de auteur het zo over weet te brengen, maar vooral in het begin heb je weinig benul van wat er precies aan de hand is. Gelukkig wordt dat in de loop van het verhaal wel allemaal duidelijk.
Robin Schalk heeft een toegankelijke stijl die de complexiteit van zijn verhaal op een gegeven moment alsnog goed te doorgronden maakt, en vanaf dat punt wordt zijn boek alsmaar spannender. Hij weet alles wat hij in het begin nog een beetje tussen de regels door laat zweven, goed bij elkaar te brengen tot een meeslepend en bij vlagen ontroerend geheel. De manier waarop de personages grotendeels op afstand worden neergezet is wat mij betreft precies in lijn met de uitstraling en het verloop van het verhaal. Daardoor krijg je uiteindelijk toch het gevoel dat het als geheel klopt.
Ziel zonder naam is een bijzonder boek dat een mysterieuze start uitbouwt naar een spannende verhaallijn die je even naar je toe moet laten groeien.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks