Advertentie

Charaipotra en Clayton zijn Amerikaanse schrijfsters. Samen hebben ze deze Young Adult geschreven. Hun schrijfstijlen zijn mooi op elkaar afgestemd waardoor het verhaal vlot leest. Je wordt meegesleurd in de balletwereld. Zonder hierbij voorkennis te hebben, krijg je gedurende het verhaal toch een goed beeld wat het reilen en zeilen is op zo’n school.

Het boek gaat over 3 meisjes die naar een gerenommeerde balletschool gaan. Ze leven in een topsportregime waarbij ze veel moeten trainen en zich aan diëten moeten houden als ze de top willen bereiken. Tussen de vele studenten heerst en veel jaloezie en concurrentie. Allen hebben ze dezelfde droom; die felbegeerde hoofdrol mogen dansen.
June heeft een Koreaanse achtergrond. Haar moeder stelt hoge verwachtingen voor haar die June maar niet kan inlossen; zeker wat haar gewicht betreft. June’s moeder dreigt er ook mee dat ze van school moet veranderen indien ze de hoofdrol niet kan bemachtigen.
Bette is het typische populaire meisje. Ze ziet er prachtig uit en doet er alles aan om haar doel te bereiken. Haar zus had het al vroeg ver geschopt en Bette wil dit graag overtreffen. De methodes die ze hanteert doen er niet toe.
Gigi is nieuw in het wereldje. Ze is de nieuweling op school en is nog niet bekend met de onderlinge concurrentie. Ze valt op door haar danskwaliteiten meteen op school maar hierdoor wordt ze ook het mikpunt van pesters. Daarnaast probeert ze haar hartafwijking voor iedereen te verbergen.

Elk hoofdstuk wordt vanuit een ander perspectief (de 3 meisjes) gestart. Dit zorgt er voor dat je een band kan opbouwen met de personages en hun achterliggende gevoelens beter kan plaatsen. Iedereen heeft zo zijn bagage die zij meesleurt. Zo zijn personages die “slechte dingen” doen niet meteen slechte personen. Je merkt dat iedereen slachtoffer is van zijn situatie en hierdoor op een bepaalde manier gaat handelen. Personages zijn het gevolg van hun nature & nurture.

Er heerst een constante spanning in het verhaal door de pesterijen die er gebeuren. Het ene moment denk je dat de ene persoon de dader is, het andere moment weer iemand anders. Dit zorgt er voor dat je nieuwsgierig blijft naar het verloop van het verhaal en je iedereen wantrouwt. De gedrevenheid van de meisjes zorgen ervoor dat ze gevaarlijke acties uithalen naar elkaar.

Het verhaal bevat heel wat drama. Iets wat zeker aantrekkelijk is bij Young Adult-lezers (waaronder ikzelf). Een verhaal vol mysterie en intriges.
Deze serie is verfilmd en binnenkort zichtbaar op Netflix. Het vervolg van dit boek ‘Shiny Broken Pieces’ verschijnt in Oktober 2020.

Reacties op: Drama op de balletschool

26
Tiny pretty things - Sona Charaipotra Dhonielle Clayton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners