Prachtige vormgeving, spannend en leest vlot
Laten we beginnen met de cover, want wat is deze prachtig! Mysterieus, intrigerend en het ontwerp maakt zin om te lezen! Ik heb het boek op de e-reader gelezen waar het binnenwerk anders is dan bij het fysieke boek dus ik heb even moeten opzoeken hoe het eruit ziet, maar ik snap direct waarom de reacties ook daarover zo lovend zijn. Het zorgt toch voor een extra beleving.
Dit is mijn eerste kennismaking met deze auteur. Ik dacht een variant op de Netflix-hit ‘Squid Game’ te gaan lezen maar al gauw kwam ik er achter dat dit verhaal anders in elkaar zit. Je leert de personages goed kennen doordat je telkens vanuit een ander perspectief leest. Dit zou verwarring kunnen opwekken maar de schrijfster heeft goed aangegeven wie op dat moment de hoofdpersoon is. Het verhaal is zeer toegankelijk geschreven en leest daardoor als een trein. De spanning wordt rustig opgebouwd om naar een grote finale toe te werken.
Ik had voordat het boek tot een einde kwam al door hoe de vork (ongeveer) in de steel zat, maar toch kwam de auteur met nog een paar verrassingen waardoor ik geboeid bleef. Het einde vond ik persoonlijk wel een klein beetje teleurstellend en had wat mij betreft echt wel wat uitgebreider mogen zijn, maar wellicht is het ook een mooie opening voor een Oktober Koning deel 2? Indien er een vervolg komt, zou ik hem zeker willen lezen!