Advertentie

Een heel gewoon gezin dat een comfortabel leven leidt in een villawijk: Adam, Ulrika, en Stella hun 19-jarige dochter. Alles veranderd in één klap wanneer Stella wordt opgepakt en beschuldigt van moord. Adam gelooft in de onschuld van Stella, Ulrika denkt juist dat ze iets verzwijgt. Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter? En hoever gaan ze om haar te beschermen?

Mattias Edvardsson is niet alleen schrijver, maar ook docent op een middelbare school. ‘Een heel gewoon gezin’ is zijn doorbraak en verkocht in Zweden al meer dan 100.000 exemplaren, een ongekend aantal voor de Zweedse markt. Inmiddels wordt deze roman in meer dan 30 landen uitgegeven. Naast romans schrijft Edvardsson ook young adult boeken, hij woont met zijn gezin in Löddeköpinge, Zweden.

In ‘Een heel gewoon gezin’ maken we kennis met Adam, predikant en getrouwd met advocate Ulrika en hun 19-jarige dochter Stella. Ze leiden een comfortabel leven in een villawijk in Lund, Zweden. Op het oog een heel gewoon gelukkig gezin, maar daarna veranderde ineens alles. Advocaat Michael Blomberg belt Adam en Ulrika met de mededeling dat hij zojuist is aangewezen om Stella te vertegenwoordigen. Ze is opgepakt en wordt verdacht van de moord op Christopher Olsen. De officier heeft Stella in verzekering gesteld en ze mag met niemand anders contact hebben dan haar advocaat. Een fascinerend moreel dilemma ontvouwt zich, want Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika voelt dat haar dochter iets voor hun verbergt. Hoe goed kennen ze hun kind eigenlijk? De ondertitel van dit boek luidt: ‘Hoe ver zou je gaan als je dochter beschuldigd wordt van moord?’ Hoe ver gaan Adam en Ulrika om Stella’s onschuld te bewijzen?

‘Een heel gewoon gezin’ is opgebouwd in drie delen. Het eerste deel wordt verteld vanuit Adam, de vader van het gezin. Het tweede deel vanuit Stella, de 19-jarige dochter en het derde deel vanuit Ulrika, de moeder. Elk personage belicht zijn of haar verhaal uitvoerig aan de hand van flashbacks. Mattias Edvardsson heeft een vlotte schrijfstijl en vertelt zijn verhaal in korte hoofdstukken, er zijn veel cliffhangers. Het boek leest prettig en je vliegt door de bladzijden heen. De hoofdpersonages Adam, Ulrika en Stella worden goed uitgewerkt en we kruipen meteen in hun huid. Langzamerhand komen we te weten wat zich heeft afgespeeld op de avond van de moord en wat de aanleiding hiervoor was. Het verhaal sluit met een goede epiloog. Mocht je nog twijfels hebben, dan word je daar alles duidelijk.

‘Een heel gewoon gezin’ is een prachtig boek dat goed in elkaar zit. Origineel, heel beklemmend en met een goede spanningsopbouw. Zeker een aanrader!
Ik bedank hierbij uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het Recensie-exemplaar.


Auteur: Mattias Edvardsson
Titel: Een heel gewoon gezin
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgifte: 2019
ISBN: 9789024583294

Reacties op: Origineel, heel beklemmend en met een goede spanningsopbouw

31
Een heel gewoon gezin - Mattias Edvardsson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker