Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Verhaal met mogelijkheden

Silvia van Gimst 05 januari 2021
Het leven van Linda is niet zo gewoon als het lijkt. De ogenschijnlijk normale tiener komt erachter dat haar levenspad al voor haar uitgestippeld is wat haar wereld behoorlijk op zijn kop zet. Weldra komt ze terecht in een andere wereld waar ze haar leven niet zeker is. Ze wordt vergiftigd en alleen de tranen van een eenhoorn kunnen haar redden. Vier personen nemen de queeste op zich om het kostbare vocht te bemachtigen maar ondertussen loopt Invisia, het land waar Linda terecht is gekomen, in zijn geheel gevaar. Gaat het viertal de race tegen de klok winnen en lukt het de bevolking van Invisia de krachten te bundelen tegen het kwaad?

Overzichtelijk
In De tranen van de Eenhoorn staat een ding direct als een paal boven water. Het goede gaat de strijd aan tegen het kwade in een overzichtelijk verhaal. De lotgevallen van de hoofdpersonen beginnen in een wereld die lijkt op de onze maar al snel verplaatst de setting zich naar Invisia, een fantasiewereld, waar een bloederige strijd gaande is.

Fijne omvang
De Tranen van de Eenhoorn heeft een fijne omvang en bevat een behapbaar aantal namen en locaties. De gebeurtenissen volgen elkaar in chronologische volgorde op. De lezer krijgt sympathie voor de diverse personages en de schurken zijn hoe ze moeten zijn: slecht. Nergens worden de personages echt uitgediept dus geen flashbacks of hoofdstukken die teruggrijpen naar het verleden. Een gemiste kans? Nee, eerder een mogelijkheid.

Verrassing
Het verhaal bevat een aantal personages waarvan de identiteit en de rol die ze spelen later pas uit de doeken wordt gedaan. Ook wordt de lezer aan het eind nog getrakteerd op een onverwachte en verrassende plotwending.

Zwevend taalgebruik
Het taalgebruik laat hier en daar wat te wensen over. De Tranen van De Eenhoorn kan niet beslissen of het een Young Adult wil zijn, wat in de beschrijving staat, of dat het een kinderboek is. Voor een Young Adult is het taalgebruik soms erg kinderlijk maar een aantal beschrijvingen zijn dusdanig bloederig en expliciet dat die niet in een kinderboek passen. Wat dat betreft is het taalgebruik niet consistent genoeg en zweeft het tussen een aantal categorie├źn in.

Springplank
De Tranen van de Eenhoorn leent zich goed voor een eventueel vervolg. Dit verhaal kan een prima springplank zijn om het verhaal van Invisia en zijn bewoners uit te diepen. De schrijver, Ronald van Assen heeft er genoeg elementen in verwerkt om er meer uit te halen. De verschillende volkeren, het wel en wee van Linda, haar ouders en overige personages geven genoeg mogelijkheden om een serie tot leven te wekken.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Silvia van Gimst

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.