Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een bonte variatie

Silvia van Gimst 25 januari 2022
Het leuke aan een verhalenbundel is variatie. Iedere schrijver interpreteert het gezamenlijk onderwerp op zijn of haar manier. Ieder verhaal is een nieuw avontuur op zich, een charme die een verhalenbundel met zich meebrengt. De bundel Nevelkinderen werd onlangs uitgebracht door Godijn Publishing, waarbij het overkoepelende genre Science Fiction is. Het is de vierde bundel in de serie bestaande uit: Zonderlingen, Nachtwakers en Achterblijvers. Deze bundel bevat een bonte variatie aan hersenspinsels die je niet loslaat.

Stof tot nadenken

De gemengde gevoelens die deze bundel met zich meebrengt heeft meer te maken met de inhoud van de verhalen dan met de kwaliteit er van. De lat lijkt bij de verhalenbundels van Godijn steeds hoger te liggen want de uitgekozen verhalen voor de bundel Nevelkinderen mogen er zijn. Het onderwerp wordt op originele en diverse wijze geïnterpreteerd door de verschillende auteurs. Er passeren verschillende en zeer uiteenlopende scenario's en hoofdpersonen de revue en geen verhaal is hetzelfde. Afwisselende onderwerpen die de lezer tegenkomt zijn o.a. tijdreizen, een blik op de toekomst, het ontdekken van nieuwe levensvormen en virtual reality. Vooral de diverse blikken op de toekomst zijn bijzonder uiteenlopend en vaak stemt dat niet geheel gerust. Gelukkig is er ook plaats voor humor, absurdisme, melancholie en de hele bundel schept stof tot nadenken.

Over smaak valt niet te twisten

Hoewel Godijn Publishing aan deze bundel drie winnaars heeft verbonden is dit onderhevig aan smaak en daar valt dan ook niet over te twisten. Hoewel eenieder zijn of haar favorieten heeft zal niemand kunnen ontkennen dat het een bijzondere mix is die er mag zijn. Het is duidelijk dat Godijn Publishing moeite doet voor haar verhalenbundels en steeds weer met een verrassend resultaat op de proppen komt. Veel leesplezier gewenst!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Silvia van Gimst

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.