Advertentie
    Silvia van Gimst Hebban Recensent

Mark van Dijk mag terecht een duizendpoot in schrijversland worden genoemd. Het avontuur van De prinses die haar kroontje kwijtraakte wordt in rijmvorm verteld en bijgestaan door prachtige illustraties van Arthur Rackham. De prinses in het verhaal is een beetje een sloddervos en als ze op een dag haar kroontje kwijtraakt helpen de dieren die in het bos wonen met helpen. Als dat maar goed gaat!

Allereerst val het formaat van het boek op. Het heeft formaat sprookjesboek en een prachtige illustratie prijkt op de kaft. De schrijver, Mark van Dijk, spreek de (voor) lezer bij de introductie persoonlijk aan. Het geheel spreekt nu al tot de verbeelding. Dit mede door de eerste quote: “Of iets nou echt is, of niet, zodra je er niet meer in gelooft zal het sterven ...”
Het rijmverhaal heeft een grappige en moderne insteek. Het educatieve element is ontzettend leuk vormgegeven en geeft de (voor) lezer de keus om hier gebruik van te maken. De tekst in combinatie met de illustraties werk goed. Iedere pagina kun je zien als nieuw hoofdstuk, niet te kort, niet te lang. Zo kan de (voor) lezer er eventueel voor kiezen iedere dag een bladzijde voor te lezen al is het goed voor te stellen dat de kleine luisteraars willen weten hoe het verhaal afloopt. Het boek is geschikt als voorleesmateriaal maar ook om samen te lezen. De opmaak is mooi, de illustraties (nogmaals) prachtig en om het meerdere keren te lezen is geen straf.
De boodschap die de schrijver aan het eind van het verhaal meegeeft is een belangrijke, voor iedereen. Jong of oud moet weten dat, in welke vorm je er ook mee te maken krijgt, pesten voor niemand leuk is. Met De prinses die haar kroontje kwijtraakte waan je jezelf als volwassene weer even kind, heerlijk toch?

Reacties op: Een kleurrijk avontuur wat tot de verbeelding spreekt

9
De prinses die haar kroontje kwijtraakte - Mark van Dijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50
E-book prijsvergelijker