Duistere zaken
'Twee getalenteerde rotzakken' onderzoekt het lang verborgen geheim van twee gelijknamige heren en hoe zij aan hun vaardigheden kwamen. In 'Danny Coughlins nare droom' zet een korte en onverwachte psychische flits tientallen levens op zijn kop – dat van Danny het meest van allemaal.
In 'Ratelslangen', een vervolg op Cujo, reist een rouwende weduwnaar naar Florida voor een dringend verzoek, maar krijgt in plaats daarvan een onverwachte erfenis – met een venijnig addertje onder het gras. In 'De dromers' reageert een zwijgzame Vietnamveteraan op een vacature en ontdekt dat sommige uithoeken van het universum het beste onontdekt kunnen blijven.
En 'De antwoordman' stelt de vraag of voorspellingen een voor- of nadeel zijn en herinnert ons eraan dat een enorm tragisch leven nog steeds betekenisvol kan zijn.
'Duistere zaken' is de nieuwe verhalenbundel van Stephen King. Het bevat twaalf verschillende verhalen. Sommige zijn heel kort en andere weer wat langer, maar elk verhaal heeft zijn eigen unieke onderwerp en ze lazen allemaal heel erg vlot.
Natuurlijk was niet elk verhaal even boeiend of spannend, maar voor mij persoonlijk zaten er toch zeker wel vijf goede tussen, namelijk:
- Twee getalenteerde rotzakken
- Danny Coughlins nare droom
- Laurie
- Ratelslangen
- De Antwoordman
De overige verhalen waren ook oké, maar iets minder dan die ik hierboven noemde. Maar... misschien vind jij ze wel allemaal supergoed!
'Duistere zaken' was zeker weer genieten en ik denk dat de echte Stephen King fans dit ook weer een leuke bundel gaan vinden. Misschien dat het niet het beste werk van King is, maar deze man heeft echt een geweldige fantasie die hij steeds weer uitstekend op papier weet te zetten!
Ik wil @boekerij / @bestofthrillers heel erg bedanken voor deze leuke verrassing!
Beoordeling: 4,0 ⭐️
- Twee getalenteerde rotzakken