Een vlot verhaal met heerlijke humor

SimoneGJ SimoneGJ
22 mrt 2022

Waar het verhaal over gaat:
Olivia is een alleenstaande moeder en heeft het financieel behoorlijk moeilijk. Ze vindt een baan, maar die is wel wat bijzonder, want ze wordt een soort ‘oppas’ voor de eigengereide notaris Thomas Frank. Die gaat soms nogal ver om mensen te helpen…volgens zijn baas. Thomas zit niet op Olivia te wachten en Olivia zit er eigenlijk niet op te wachten om op te moeten passen op een volwassen man. Alles wat Thomas doet, moet Olivia doorgeven aan zijn baas.
Wanneer Gerda met haar man en zoon bij Thomas komt voor hulp vanwege een schilderij van haar overleden vader waar zij recht op zou hebben, ziet Olivia steeds meer wat zijn baas bedoelt en moet zij verslag gaan doen. Of toch niet? Olivia leert Thomas beter kennen en merkt dat zij steeds meer in een spagaat komt tussen haar loyaliteit naar Thomas en haar loyaliteit naar zijn baas. Ze kan deze baan namelijk echt niet kwijtraken.

Mijn mening:
Martin heeft een unieke schrijfstijl met veel humor. Meerdere keren moest ik erg lachen om opmerkingen die door de personages werden gemaakt. Het is grotendeels een luchtig verhaal wat vlot leest, maar er worden ook serieuze onderwerpen aangesneden. Zoals de situatie waarin Olivia zit. Je leert Olivia goed kennen, doordat het verhaal vanuit haar geschreven is. Van Thomas Frank krijg je in het begin niet echt hoogte, maar doordat Olivia zich niet door hem op haar kop laat zitten, leer je hem steeds beter kennen. Ondanks dat het boek maar 149 pagina’s beslaat, leer je de andere personages ook goed kennen. Ik heb van dit verhaal genoten en enorm gelachen om de ‘gestolen erfenis’ zaak, wat je bijna het gevoel geeft dat je naar een aflevering van de Rijdende Rechter kijkt.

Ik ben enthousiast over dit boek!

Meer recensies van SimoneGJ