Een heerlijke zomerse roman

SimoneGJ SimoneGJ
6 apr 2026

Het Lemon tree hotel - Rosanna Ley

Van uitgeverij Zomer&Keuning mocht ik van dit boek, wat vanaf 21 april verkrijgbaar is en een prachtig bedrukte edge krijgt, al een vooruitexemplaar ontvangen. En geloof me, als je van romans houdt over familie, geheimen, nieuwe liefde en oude liefde in een prachtige Italiaanse setting, dan is dit echt een boek voor jou. En met maarliefst 475 bladzijdes vermaak je je er ook wel even mee.

Dit verhaal, gaat over 3 generaties vrouwen. Chiara, haar dochter Elena en (klein)dochter Isabella. Samen runnen ze het Lemon tree hotel wat gevestigd is in een oud klooster in het Italiaanse kustplaatsje Vernazza. Het hotel werd al gerund door de ouders van Chiara. Alle drie de vrouwen zijn er dus helemaal mee opgegroeid. Iedere vrouw heeft haar eigen rol binnen het hotel. Chiara en haar kleindochter Isabella zijn heel close en willen het hotel graag houden zoals het is. Dit soms tot ergernis van Elena, die graag zou willen zien dat het hotel meer meegaat met zijn tijd.
Dan arriveren er twee mannelijke gasten die voor nogal wat opschudding zorgen. Vooral in het leven van Chiara en Isabella. Zijn de vrouwen en hun onderlinge relatie bestand tegen gebeurtenissen uit het verleden en veranderingen voor de toekomst?

Zelf ben ik nog nooit in Italie geweest, maar door de gedetailleerde en levendige beschrijvingen van Vernazza heb ik toch wel het gevoel dat ik er even geweest ben. Ik heb enorm genoten van dit verhaal. En hoewel ik eerst wel even schrok van hoe dik het boek is, vloog ik er toch zo doorheen.

Meer recensies van SimoneGJ