Een boek voor true crime-liefhebbers
In juli 2012 werd Nederland opgeschrikt door de moord op Jan Elzinga, die op weg naar het zwembad in Marum van zijn fiets werd geschoten.
Een zaak vol familiegeheimen, drugs en fouten in het onderzoek.
Joris Peters dook diep in het dossier en reconstrueerde dit waargebeurde verhaal op meeslepende wijze.
Ik ben gek op true crime en dit boek had precies wat ik zoek: spanning, een duidelijke opbouw en een schrijfstijl die je meteen meeneemt.
Joris Peters schrijft niet droog of afstandelijk, maar levendig en toegankelijk.
Het leest bijna als een thriller, maar dan eentje die je steeds herinnert: dit is allemaal echt gebeurd. Dat maakt het extra aangrijpend.
Wat ik vooral waardeerde is dat het boek verder gaat dan alleen de brute misdaad. Joris Peters laat zien hoe groot de impact is op de betrokken families, hoe keuzes van politie en justitie de loop van een zaak kunnen veranderen en hoe complex de zoektocht naar de waarheid kan zijn. Daardoor blijft het verhaal nog lang in je gedachten hangen.
Maar niet alleen het verhaal kon mij bekoren ook de cover van het boek sprak me meteen aan.
Het is helemaal mijn kleur
De zwembadmoord is en spannend, aangrijpend en zorgvuldig opgebouwd verhaal dat iedere true crime-liefhebber gelezen moet hebben.
Dit is zo’n boek dat ik zeker nog vaak ga aanraden aan vrienden die net als ik van meeslepende, waargebeurde verhalen houden.
Een zaak vol familiegeheimen, drugs en fouten in het onderzoek.
Het is helemaal mijn kleur