Een aanrader voor wie houdt van psychologische thrillers
In Niets is waar volgen we Alix, een succesvolle podcaster die op haar verjaardag een vrouw (Josie) ontmoet die toevallig exact dezelfde dag jarig is. Wat begint als een onschuldige kennismaking groeit uit tot een steeds ongemakkelijker en donkerder verhaal. Josie wil haar levensverhaal delen maar al snel wordt duidelijk dat niet alles klopt. Geheimen, manipulatie en vragen stapelen zich op, en als lezer blijf je je afvragen: wie spreekt hier de waarheid en wie absoluut niet?
Lisa Jewell is ondertussen een auteur waar ik blind naar grijp. Ik las al De mensen boven ons en Die nacht verdween ze. Ik vond die allebei fantastisch. Spannend, slim opgebouwd en verhalen die blijven hangen.
Met Niets is waar had ik eerlijk gezegd even tijd nodig. Het begin vroeg wat geduld, en ik moest mijn weg vinden in het verhaal en de personages. Maar zodra ik er echt in zat was er geen ontsnappen meer aan.
Dit is zo’n boek dat langzaam onder je huid kruipt. Je voelt dat er iets niet klopt, maar je kan je vinger er niet meteen op leggen. Elk hoofdstuk roept nieuwe vragen op, en het ongemakkelijke gevoel groeit pagina na pagina. Lisa Jewell speelt sterk met verschillende invalshoeken en de grens tussen waarheid en leugen.
Als lezer word je continu op het verkeerde been gezet.
Voor mij was dit boek even inkomen, maar daarna razend spannend en intens. Een aanrader voor wie houdt van psychologische thrillers die je laten twijfelen aan alles en iedereen.
Als lezer word je continu op het verkeerde been gezet.