Absoluut een aanrader

Sofieken22 11 januari 2026
De jaarlijkse sportdag op school is voor Lilou altijd het dieptepunt van het jaar omdat ze telkens verplicht wordt om rolstoelbasket te doen. Wanneer de sportdag aanbreekt doen Lilou’s ouders geheimzinnig.
Zou het een complot zijn?

Het Zitski-complot is echt een fantastisch jeugdboek. Wat mij het meest raakte is hoe sterk Lilou wordt neergezet. Ook al is het fictie haar emoties, twijfels en doorzettingsvermogen voelen ontzettend echt aan. Je voelt haar pijn, haar angst, maar vooral haar kracht. Ze blijft vechten, zelfs wanneer het even tegenzit, en dat maakt haar fantastisch.

De schrijfstijl van Saskia Martens is vlot, toegankelijk en beeldend. Ze schrijft op een manier die de lezer meteen meeneemt in het verhaal met korte zinnen en veel vaart. Dialogen spelen een belangrijke rol en zorgen voor levendigheid en humor. Daarnaast weet Saskia Martens spanning en mysterie goed op te bouwen, zonder het verhaal te ingewikkeld te maken. De stijl sluit daardoor goed aan bij jonge lezers en maakt het boek prettig en meeslepend om te lezen.
Absoluut een aanrader voor jong en oud.

Meer recensies van Sofieken22