Bijzondere historische fantasy

Soraya Latten Soraya Latten
29 mrt 2020

Nadat de Keltische stammen van het noorden worden aangevallen door de Romers, een veroveraar uit het Zuiden, moet Malderik Boduognati, zoon van een krijgsman, zich in de strijd werpen. Al snel leert hij hoe hard het leven van een strijder is en verlangt hij stiekem terug naar zijn lier die hem veel meer geluk bracht dan zijn zwaard. Malderik wordt een bemiddelaar tussen de hoofdmannen en overlopers maar komt er al snel achter dat de goden andere plannen hebben, die het leven van de stammen en Malderik op zijn kop zet.

De schreeuw van de Griffioen is het eerste deel van een spannende historische fantasy serie. Vanaf bladzijde één word je in het verhaal getrokken door het verhaal wat Camerman vertelt. Door de levendige schrijfstijl zorgt Camerman ervoor dat je het gevoel hebt alsof je naar Malderik op het slagveld staat en je trillend van angst staat te wachten op de Romers.

Doordat Malderik zijn gedachten in het boek erg duidelijk worden krijg je als lezer direct sympathie voor deze jongen die het zo graag goed wil doen in de ogen van zijn vader. Je leeft ontzettend met hem mee en persoonlijk moest ik een paar keer grinniken als hij zich stoerder voordeed dan hij daadwerkelijk was. Echt een personage waar je direct om gaat geven.

In het begin van het boek zul je nog niet echt fantasy elementen tegenkomen maar geleidelijk aan wordt dit steeds meer toegevoegd waardoor je er direct in wordt meegesleept en je deze elementen voor waar aanneemt en ze zelfs geloofwaardiger overkomen dan in boeken waar je al vanaf het begin af aan wordt overladen met fantasy.

Ondanks de lange hoofdstukken verveelt het boek je geen moment en word je steeds nieuwsgieriger naar wat er nog meer gaat komen. Mijn aandacht werd tot het einde vastgehouden en ik ben erg benieuwd naar Camerman zijn volgende boek over Malderik.

F.P.G. Camerman schreef voordat hij debuteerde met De schreeuw van de Griffioen al verschillende korte verhalen die in verschillende bundels verschenen. Via zijn site vind je de verschillende verhalen en lees je meer over het ontstaan van zijn debuutroman.

Meer recensies van Soraya Latten