Advertentie

Hoofdredacteur Katherine heeft niets met stagiairs, of millennials in het algemeen, ze willen niet werken alleen maar krijgen. Maar dan ontmoet ze Lily, die als een bedreiging maar ook als een zegen voelt. Maar dan wordt Lily vrienden met Katherine haar man en duikt ze overal op waar zij zijn, wordt Katherine paranoïde of is Lily anders dan dat ze doet overkomen. 
Met hoge verwachtingen begon ik aan dit boek, wat ik via Hebban mocht lezen, maar helaas werden mijn verwachtingen niet waargemaakt.
Het boek wisselt af tussen Katherine en Lily waarbij Katherine direct tegen lily lijkt te spreken. Deze schrijfwijze wordt niet vaak gebruikt en omdat het voor zo’n groot personage in het boek was irriteerde mij dit veel snel. Dit maakte het voor mij moeilijk om in het boek te komen en goed te begrijpen wat er nou allemaal gebeurde.
De situatie die ontstaat tussen Lily en Katherine is in het begin één die veel nieuwsgierigheid opwekt omdat je als lezer erg benieuwd bent naar wat er precies gaat gebeuren tussen de twee vrouwen en hoe ze zullen samenwerken. Katherine en Lily lijken elkaar in het begin van het boek vooral te bewonderen en dit geeft een bijzondere sfeer waarbij er al wel wat dreigends hangt maar je als lezer nog niet weet hoe het zich gaat ontwikkelen.
Tot aan de helft van het boek voelt het nog redelijke realistisch aan maar naarmate het verhaal vordert verliest het ook vrijwel alle geloofwaardigheid.
Op den duur voelde ik me boos en eerst dacht ik dat dit lag aan de situatie van Katherine maar ik kwam er al snel achter dat dit kwam door de rare, onlogische beslissingen die dit karakter maakt en het ego van een jonge vrouw die zich absoluut niet weet te gedragen.
Er zitten zoveel onlogische situaties in het boek dat ik het maar moeilijk vond om door te lezen.
Gelukkig werd het op het einde van het boek nog iets beter door een onverwachte en goed bedachte twist waardoor het boek toch nog dicht kon doen met een redelijk oké gevoel.
Maar na mijn idee had dit boek zoveel meer kunnen zijn. 

Helen Monks Takhar heeft gewerkt als journalist, copy-editor en magazine-editor, Als journalist werkte ze voor nationale kranten zoals The Times en financiële dagbladen. Ze woont met haar man en twee dochters in Noord Londen. De stagiair is haar debuutboek.

Reacties op: Een boek wat zoveel beter had kunnen zijn

80
De stagiair - Helen Monks Takhar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners