Advertentie

Volg een aantal Joodse families tijdens de tweede wereldoorlog. Een waargebeurd verhaal uit het Friese en Groningense landschap. Dit boek laat de impact zien van de oorlog zowel tijdens als na 1945 een verhaal wat je meeneemt en niet meer loslaat.

Dit boek was voor mij het meest indrukwekkende boek wat ik tot nu toe las, en eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat er een indrukwekkender boek komt dan dit.
Pauline heeft goed contact met Sara de dochter van Meijer en Mies Nieweg en hierdoor krijgt het verhaal een extra lading en kun je het boek niet zomaar naast je neerleggen. De details die erin worden beschreven trekken je mee en op meerdere momenten heb je het gevoel alsof je zelf naast Mies staat. De stamboom die Pauline voorin het boek heeft laten zetten brengt de personen nog dichterbij en laat je voelen hoe zij zich gevoeld moeten hebben.

In dit boek zitten anonieme helden van het verzet, degene die met gevaar voor eigen leven mensen hielpen onderduiken maar niet de erkenning hoefden te hebben. De mensen die zorgden voor adressen waar de onderduikers terecht kwamen en degene die deze adressen voorzagen van extra eten.
Dankzij deze mensen overleefden mensen en kinderen zoals Sara! Laten we diegene die zoveel deden nooit vergeten.

Reacties op: Niet zo bekend als Anne Frank wel even bijzonder

26
Het uiterste der zee - Pauline Broekema
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker