Nell Flynn verdiend een serie!
FBI-agente Nell Flynn heeft nooit een goede band met haar vader, rechercheur Martin Flynn, gehad en ook haar geboortestad geeft haar na de moord op haar moeder een slecht gevoel. Wanneer haar vader bij een motorongeluk komt te overlijden moet Nell wel terug naar alle slechte herinneringen. Al snel wordt ze door een oude vriend betrokken bij een moordonderzoek van 2 jonge vrouwen, maar hoe dieper Nell graaft hoe meer pijlen er wijzen naar haar vader. Heeft hij de moorden gepleegd en zat hij dan toch achter de moord op haar moeder?
“Lee’s gezicht verstrakt enigzins. ‘Er is vanmorgen een lijk aangetroffen in Shinnecock Country Park.’ […] ‘Ze was in stukken gehakt en in jute gewikkeld.’ ‘Ah.’ We kijken elkaar aan. Hij hoeft niets meer te zeggen. Afgelopen zomer was het lichaam van een zeventienjarig meisje gevonden in de Pine Barrens, een uitgestrekt, dichtbebost gebied in het midden van Suffolk County. Ook zij was in stukken gehakt en in jute gewikkeld.”
Door dit boek ben ik ontzettend benieuwd geworden naar alle andere boeken van Cristina Alger, haar schrijfwijze is vlot maar met de nodige ingebouwde spanning en natuurlijk een geweldige plot twist.
Het boek bouwt zich langzaam op en vertelt in de eerste plaats meer over de achtergrond van Nell en over haar verleden waardoor je direct een band opbouwt met deze hoofdpersoon. Dit zorgt ervoor dat zodra de eerste onderzoeken plaatsvinden en de eerste vragen opduiken je je helemaal kan inleven in Nell en hoe zij zich moet voelen, dit heeft Cristina uitzonderlijk goed gedaan.
Nell wordt neergezet als een iets wat koppige vrouw die het nodige heeft meegemaakt en vaak tegen de haren instrijkt van haar leidinggevende maar juist dit geeft haar een krachtige persoonlijkheid, ook het feit dat ze op onderzoek durft uit te gaan als er pijlen richting haar vader dreigen te gaan geeft haar een extra kracht waardoor je als lezer meer wil weten over Nell. Zeker een karakter waarvan we hopen dat ze nog een boek krijgt.
Door de verschillende vragen die tijdens het lezen oprijzen blijf je als lezer geboeid en nieuwsgierig. Hierdoor zul je langer blijven doorlezen en het boek misschien zelfs in één keer willen uitlezen. De schrijfstijl van Cristina zorgt er gelukkig voor dat ook als je stopt met lezen weer makkelijk in het verhaal komt en hierdoor direct weer wordt meegesleept.
De spanning in dit boek is uiteraard niet gelijk aan horrorverhalen en er in dit geval is het vaker de psychologische spanning dan fysiek, toch leest het boek juist door deze ingebouwde spanning als een trein en zul je versteld staat van hoe vaak je toch even je adem inhoudt bij een spannend stukje. Het boek eindigt zoals een goede thriller hoort te eindigen, met een twist die je niet zag aankomen, zeker een aanrader dus voor alle detective fans.
Cristina Alger wilde vanaf jonge leeftijd schrijfster worden, toch besloot ze na haar studie advocaat te worden. Toch liet het schrijven haar niet los en op lange vluchten en in haar vrije tijd begon ze met schrijven. Na het succes van haar in 2012 verschenen boek De Darlings van New York besloot ze fulltime te gaan schrijven.