Advertentie

Tijdens een rockconcert wordt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek vermoord zonder dat iemand de dader gezien heeft. Een week later wordt er een meisje gevonden in een vuilniscontainer, ze is gewurgd met haar eigen sjaal, dit nu heeft niemand iets gemerkt. Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach tasten in het duister, ze hebben geen enkel aanknopingspunt. Dan blijkt dat de beroepen van de slachtoffers van te voren door de dader via graffiti worden aangekondigd en als er een nieuws slachtoffer vermist wordt begint er voor Ava en Luc een race tegen de klok. 
Perfecte prooi is het tweede boek over inspecteurs Ava en Luc maar is los te lezen van het eerste deel Perfecte resten. 

Iedere thriller fan kan zijn hart weer ophalen met dit tweede boek in de serie over Ava en Luc. Waar veel mensen al onder de indruk waren van het eerste boek Perfecte resten is dit boek zo mogelijk nog beter! De moorden zijn bizar en maakt je als lezer ontzettend nieuwsgierig naar degene die zulke gruwelijk moorden kunnen plegen. 

Het verhaal wordt hoofdzakelijk verteld vanuit het standpunt van Luc maar ook verschillende andere personages komen aan het woord. Vooral het perspectief van de moordenaar geeft de lezer een extra boost om verder te lezen en maakt dat je haast niet kan stoppen met lezen. 

Natuurlijk draait het in dit boek vooral om de moorden die er gepleegd worden maar ook de relatie met betrekking tot de verschillende (hoofd)personen worden verder ontwikkelt, mocht je als eerste dit tweede deel lezen is dat geen probleem want als er iets is wat noodzakelijk is om een relatie te begrijpen wordt er door de auteur een toelichting gegeven zodat je direct de onderlinge verstandhoudingen begrijpt. 

Door de levendige schrijfwijze van Helen zijn de moorden angstaanjagend echt en kun je goed meevoelen met de slachtoffers en de machteloosheid van Ava en Luc. Ook de druk waar zij onder staan vanuit de maatschappij en hun baas komt goed naar voren zonder afleidend te zijn.

De moordzaak wordt op het einde gelukkig opgelost dus op dat punt krijg je geen spannende cliffhanger maar met de hoofdpersonen gebeuren zoveel dingen en blijven zoveel vragen onbeantwoord dat je als lezer reikhalzend uitkijkt naar de nieuwe misdaden die in Schotland gepleegd worden en hoe de personages met elkaar en de volgende zaken omgaan. Helen Fields laat deel 3 maar snel komen. 

Helen Fields werkte ruim dertien jaar als advocaat en was gespecialiseerd in familie- en crimineel recht. Na de geboorte van haar tweede kind stopte ze met werken. Samen met haar man heeft ze een filmproductiemaatschappij waarbij ze werkt als scenarioschrijver en producer. Gelukkig kan ze daarnaast nog genoeg tijd vinden om te schrijven.

Reacties op: Zo mogelijk nog beter dan het vorige boek

342
Perfecte prooi - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners