Advertentie

10 jaar geleden versloegen 5 tieners, Sloane, Matt, Ines, Albie en Esther, het kwaad. Nu is iedereen deze tragedie bijna vergeten behalve Sloane. Elke dag wordt ze achtervolgd door haar verleden. Op het tienjarig jubileum van hun overwinning slaat het noodlot opnieuw toe, één van de vijf uitverkorene overlijdt. En als ze de naar de begrafenis gaan, op de plek waar alles 10 jaar geleden begon, doet de rest een ontdekking die alles verandert. 

“Hoe zijn we in godsnaam aan de naam ‘de Duistere’ gekomen? […] Persoonlijk zou ik voor iets zijn gegaan als ‘Voorbode van verdoemenis in de vorm van een man’ of ‘Doodenge verrekte moordmachine’ maar helaas heeft niemand mij naar mijn mening gevraagd.”

Uitverkoren is het eerste boek van Veronica Roth wat ze voor volwassene schreef en doet niet onder voor de eerdere boeken die ze schreef, het verhaal zit vol mystiek en fantasie waardoor je als lezer direct in het verhaal wordt getrokken en nieuwsgierig blijft naar ‘de Duistere’ en wie hij precies is. 

De schrijfstijl van Veronica is ontzettend meeslepend en elk detail wat in het boek beschreven staat is van belang, zelfs als het op het eerste gezicht misschien een wat onbelangrijk moment lijkt te zijn. Het verhaal wordt beschreven vanuit het standpunt van Sloane en wordt afgewisseld met krantenartikelen en geheime documenten van de overheid over de aanval van ‘de Duistere’ dit zorgt voor een compleet beeld en maakt beter duidelijk waarom Sloane nog zoveel moeite heeft met wat ze 10 jaar geleden heeft gedaan. 

Op sommige momente
n lijkt het verhaal wat traag en kun je als lezer geneigd zijn het boek weg te leggen maar deze stukken worden juist opgevolgd door gedeelten vol met spanning en verbazingwekkende momenten waardoor je direct weer in het verhaal wordt getrokken. Op sommige punten moet je dus even doorzetten maar dat is het zeker waard! 

Het boek bevat verschillende onverwachte plot twists en gaat dieper in op de emoties die de hoofdpersonen voelen dan bijvoorbeeld een young adult boek, hierdoor heeft het meer inhoud en blijft het verhaal je langer bij. 

Ik ben zelf ontzettend fan van de Divergent-serie en ook dit nieuwste boek van Veronica Roth heeft me opnieuw duidelijk gemaakt wat een geweldige schrijfster zij is. Ik ben erg benieuwd en nieuwsgierig wat voor boeken we nog meer van haar gaan lezen. 

Veronica Roth werd wereldwijd bekend door de immens populaire Divergent-serie waarvan meer dan 5 miljoen exemplaren werden verkocht en drie succesvolle verfilmingen van zijn gemaakt. Uitverkoren is Veronica’s eerste boek voor volwassenen.

Reacties op: Geweldig verhaal

34
Uitverkoren - Veronica Roth
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners