De auteur kiest er voor om het einde vaag te houden en laat de lezer het zelf invullen...
Charlie en Eve kunnen niet geloven dat het oude, pittoreske huis in de bergen dat ze net hebben gekocht zo spotgoedkoop was. Dan staat er op een dag een man voor de deur. Hij zegt dat hij vroeger in het huis woonde en wil het zijn gezin graag laten zien. Zodra het gezin binnenstapt, begint een reeks onverklaarbare gebeurtenissen. Wanneer Charlie verdwijnt, verliest Eve haar grip op de realiteit. Is er echt iets mis met het huis of zit het allemaal in haar hoofd?
Als testronde voor de exclusieve leesclub bij @lsuitgeverij werd dit boek uitgekozen. Een debuut die al even op mijn verlanglijstje stond wegens zijn intrigerend karakter.
Eve kijkt uit naar een gezellige avond met Charlie in hun nieuwe huis als er plots aan de deur wordt geklopt. Er staat een man die zijn ouderlijk huis wil laten zien aan de rest van zijn familie. Hoe ongemakkelijk Eve zich hier ook bij voelt ze laat hen binnen en leidt ze rond. Een man met een moeder en 3 kinderen er bij, dat lijkt onschuldig toch?
Eenmaal het gezin binnen is voel je hoe Eve er alles aan wil doen om ze zo snel mogelijk weer buiten te werken. Er gebeurt op zich niets maar toch brengt hun aanwezigheid een soort spanning mee die Eve zenuwachtig maakt. Ze dwalen door het huis en ze luistert naar Thomas zijn herinneringen en anekdotes.
Uiteraard is dit zo'n boek waarbij alles de verkeerde kant opgaat. Zoals een toevallige sneeuwstorm waardoor ze de weg afsluiten en het gezin niet verder kan. Of de jongste dochter die wegloopt en zich verstopt in de kelder ... Heel langzaam komen horrorelementen aan de oppervlakte en neemt het verhaal een paranormale wending.
Piepende scharnieren, donkere figuren die zich losmaken uit de schaduw, geheime ruimtes en ondergrondse gangen zorgen voor die beklemmende sfeer. Voetje per voetje daalt Eve de keldertrap af en als lezer kijk je over haar schouder mee.
Zowel de personages als onderdelen van het huis lijken te transformeren, wie of wat is nog echt en wat speelt zich af in haar hoofd? De auteur zaait net voldoende twijfel en geeft je slechts kleine kruimeltjes informatie. Dit boek heeft het niet van bloederige moorden maar de kracht zit in verschillende kleine dingen die niet kloppen.
Ik vond het heel ongrijpbaar en miste enkele verklaringen maar ik denk dat de auteur net met die vage twijfel wilde afronden. Ik las het boek in 1.5 dag uit omdat ik moest weten waar dit heen ging maar eerlijk, de auteur laat je zelf de keuze ... is Eve Palmer wie ze zegt dat ze is?
Bedankt voor het digitale én papieren recensie exemplaar @lsuitgeverij @lsthrillers