Het contrast tussen beide gezinnen zorgde voor veel diepgang!
Wanneer de drie maanden oude Max wordt ontvoerd, belanden zijn ouders in hun grootste nachtmerrie. Zijn moeder Sarah worstelt met haar schuldgevoel: ze keek slechts een tel de andere kant op en toen was hij verdwenen. En Jake kan moeilijk verkroppen dat zijn zoontje verdween terwijl zijn vrouw op hem had moeten letten. Elders is het groot feest. In Lincolnshire wordt de pasgeboren baby Blaze voorgesteld aan zijn nieuwe familie. Ouders Jenna en Gaz zijn dolblij met hun vierde kind. Hun oudste dochter Willow is met school gestopt en zal ook ditmaal het leeuwendeel van de opvoeding van het nieuwe gezinslid op zich nemen.
Na het schrijven van standalones en de populaire Helen Grace reeks dook M.J. Arlidge in zijn Crime Writer's Room met enkele co-auteurs. Deze samenwerking met Julia Crouch is het 2e boek dat tot stand is gekomen.
De Stars houden er een speciale levensfilosofie op na, ze zijn niet residentieel ingesteld en gaan nooit naar de dokter. Samen met Gaz en de kinderen leeft Jenna graag onder de radar waar ze kan genieten van de vrijheid en zich afzet tegen de Normalen.
Sarah stevent af op een postnatale depressie, 3 kinderen onder de 3 jaar ... what was she thinking? Ze sleept zich in haar slobbertruien door de dagen en denkt terug aan wie ze was, vóór haar leven afgezwakt werd tot voedingen en luiers. Als het huilen en het constante zorgen haar teveel wordt gaat ze naar het park. Baby Max valt eindelijk in slaap en onderweg naar huis geeft hij geen kik ... zalig die stilte!
De sterkte van dit boek is de afwisseling tussen beide gezinnen, het contrast kan niet groter zijn. Sarah als voormalig interieurarchitecte houdt van het burgerlijk leven terwijl Jenna zo haar eigen opvattingen heeft en daardoor de op handen zijnde mediastorm volledig mist.
Wat gebeurt in het ene gezin heeft meteen zijn effect op het andere. Ze kennen elkaar niet en toch delen ze iets kostbaar.
Het boek leest heel vlot, je krijgt de volledige setting mee en de gevoelens van alle betrokkenen worden rauw en puur neergezet. Ook al heb je als lezer meteen begrepen wie baby Blaze eigenlijk is toch duurt het even voor de twijfel toeslaat bij Willow. Hoe haar vertrouwen in haar moeder begint te wankelen wordt heel procesmatig beschreven.
Arlidge en Crouch wijzen tussen de bladzijden door op de grove impact van sociale media tijdens rechtszaken of als iemand beschuldigt wordt van een strafbaar feit. Vooraleer de feiten bewezen zijn hang je al aan de schandpaal en krijg je een stortvloed over je heen.
De vrije levenswijze van de Stars kwam soms wat onpersoonlijk op mij over en ik moest het wat plaatsen dat Jenna & Gaz zo vrij omgingen met sex, drugs and rock 'n roll in het bijzijn van minderjarigen in een kleine trailer.
Beide auteurs zijn er in geslaagd om die huiselijke spanning samen te brengen in deze intense psychologische thriller. Het boek leest als 1 verhaal terwijl ik me toch steeds afvroeg wiens pen ben ik hier aan het lezen?
Bedankt voor het recensie exemplaar @uitgeverijlannoo @boekerij @bestofthrillers