Als de perfectionisme een obsessie wordt...

Rechercheur Leonore Asker wordt na jaren stilte gebeld door haar vader: hij heeft hulp nodig. Er is een lijk gevonden op zijn boerderij en de politie zit achter hem aan. Is hij echt zo onschuldig als hij beweert, of probeert hij haar voor zicht te winnen? Martin Hill verhuist naar een landgoed om een biografie te schrijven over een rijke zakenman. Hij is gefascineerd door de verlaten sterrenwacht die op het landgoed staat. Al snel ontdekt hij dat er verhalen de rondte doen over verminkte lichamen en mysterieuze lichten. Maar wie is die man van glas die uit de duisternis rijst?

Een prettig weerzien met Leo Asker en Martin Hill in dit 2e deel dat verder gaat waar "De bergkoning" stopte ... met een onverwacht telefoontje van haar vader, Prepper Per.

Na jarenlange stilte hoopt hij dat Leo, net zoals hij haar geleerd heeft, klaar staat om onregelmatigheden snel en doelbewust het hoofd te bieden.

Urban explorer én jeugdvriend van Leo, Martin Hill, heeft een nieuwe opdracht aangenomen om het levensverhaal van een exentrieke wetenschapper te schrijven. Zijn hunkering om verlaten gebouwen binnen te dringen en geheimen bloot te leggen drijft hem ertoe grenzen te overschrijden die anderen angstvallig willen bewaken.

Ondertussen ontstaan er 2 verhaallijnen in het boek die uiteindelijk meerdere raakvlakken blijken te hebben. Terwijl Leo haar collega's probeert wakker te schudden uit hun winterslaap moet ze op haar tellen passen want dezelfde zaak ligt ook op het bordje van de recherche. Alleen bekijken zij het vanuit een totaal andere invalshoek.

Anders de la Motte verweeft feilloos een SF sfeertje in zijn thriller zonder dat je het voelt gebeuren. Het past perfect in het verhaal en het lijkt nergens vergezocht. Als een wetenschapper te fel doorschiet in zijn drang naar nieuwe ontdekkingen is hij niet meer te houden.

Martin Hill ondervindt aan de lijve dat "De man van glas" zijn obsessie naar perfectionisme een hele familie en diens geschiedenis heeft getekend.

Zowel Leo als Martin zetten alles op alles om de waarheid aan het licht te brengen en dat brengt hen na een dans van aantrekken en afstoten weer dichter bij elkaar.

Net zoals "De bergkoning" heeft dit boek weer alles wat ik graag heb in een thriller, van iets dat ligt te wachten in het duister tot het haantjesgedrag op een politiebureau. Anders de la Motte heeft zich slechts met 2 boeken in mijn favorietenlijstje genesteld.

Anders de la Motte doet je dingen geloven waar je de 1e bladzijden nog veel te nuchter voor bent maar die je halfweg het boek meesleuren en vermorzelen.

Bedankt @thb voor het recensie exemplaar

Meer recensies van ssst_just_one_more_chapter

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!