Op naar de volgende delen !
Rechercheur Billie Ann Wilde is na een slepende ziekte eindelijk weer aan het werk. Ze wordt op een zaak gezet van een vrouw die haar dochtertje als vermist heeft opgegeven. Maar wanneer ze onderzoek doet in het huis van de vrouw, is daar geen speelgoed, geen kinderkleding of iets anders te vinden dat erop wijst dat er een kind zou wonen. Het is één van de meest gecompliceerde zaken uit de carrière van Billie. Het voert haar van de geïsoleerde moerasgebieden van Florida tot aan de stranden aan de kust.
Elke lezer, bookstagrammer of blogger kent het fenomeen wel ... als een boek die al veel te lang in je kast staat, een ontdekking blijkt te zijn. Het overkwam mij opnieuw, deze keer met het 1e deel in de nieuwe Florida Crime reeks van Willow Rose "Verdwenen". Ik ging er zonder verwachtingen in maar het duurde niet lang voor het verhaal tot leven kwam in mijn hoofd.
Ik ontdek Willow Rose nog maar en toch voel ik al dat dit boek zeker potentieel heeft om ooit op Netflix te verschijnen als een sterke politiereeks. De schrijfster gaf de atypische Billie Ann Wilde een heel gedreven en ambitieuze persoonlijkheid mee maar anderzijds woedt er ook een oorlog in haar.
Het is een van de eerste keren dat ik lees over een stoere politievrouw die 's avonds thuiskomt bij nukkige tieners, huiswerk en een stapel afwas. Billie Ann is écht uit het leven gegrepen en niet enkel een harde tante in een mannenwereld. Haar gezin houdt zielsveel van haar maar ze kan hen niet langer voor de gek houden.
Er worden veel personages geintroduceerd in dit 1e deel maar de focus ligt wel op het uitdiepen van het hoofdpersonage. Door gebruik te maken van flashbacks wordt het verleden blootgelegd en ontwikkel je een eigen speurneus voor hoe de vork in de steel zit.
Ook al heeft niemand het vermiste meisje ooit gezien toch zijn er veel opvallendheden en is Billie Anne ervan overtuigd dat ze dieper in het verleden moet graven.
Het boek bestaat uit korte spannende hoofdstukken die je aanzetten om steeds sneller te lezen. De schrijfstijl is vlot en rechttoe rechtaan, de schrijfster verspilt geen tijd aan mooie beeldspraak maar moet het hebben van haar krachtige pen.
Florida zal altijd een stukje in mijn hart hebben, mijn eerste grote reis richting de vochtige hitte en de alligators. Heel fijn als je plaatsen & dingen herkent uit je eigen ervaringen.
Een nieuwe veelbelovende serie met personages die meteen je hart veroveren en een spannende case, je kan het boek haast niet wegleggen. De volgende delen staan al op mijn kerstlijstje