Puberdromen als je kanker hebt
'Kuren' is het verhaal van David die als puber wordt geconfronteerd met het feit dat ie kanker krijgt. Als gevolg daarvan wordt zijn moeder hysterisch en sluit zijn vader zich op met The Beatles, en als hij dan ook nog moet dealen met elke woensdag bezoek van zijn klasgenoten, waaronder de liefde van zijn leven Hélène de Boer, wordt het er niet beter op in het ziekenhuis.
In volle vaart leren we Davids leven kennen, maar ook de andere patiënten, van een Jehovajongen met zijn (snurkende) vader tot de vijfjarige Timo en Meike van wie we aan het eind nog niet weten of haar been nu wél of níet is afgezet.
Soms zijn zijn belevenissen hilarisch, soms ook ontroerend, maar het lezen van dit boek is zó verslavend dat je het écht niet weg kan leggen. Hoe ga je bijvoorbeeld als veertienjarige om met je mogelijk latere onvruchtbaarheid?
David observeert het leven scherp en gebruikt daar ook nog eens fantastische zinnen voor, waarvan ik eerst nog dacht dat het misschien wat hoogdravend is voor een veertienjarige, maar door de herintroductie van het woord 'larmoyant' vergeef ik hem dat sowieso.