Een roadtrip die eindigt in een adrenalinehigh

Tamara Nome Tamara Nome
4 mrt 2024

Horrorschrijver en horror fanaat Rob, moet een nieuw boek schrijven. Maar het wil maar niet lukken. Om kosten te drukken gaat hij samen wonen met zijn vriendin Ruth, is dit wel de juiste beslissing? Als Rob wordt herkent als de schrijver van Zerk, krijgt hij de trailer van zijn verfilmde boek te zien, een film waarvan hij niet eens wist dat die gemaakt was. Samen met Sandy gaat hij op onderzoek uit. Hij heeft haar leren kennen tijdens zijn trip om zijn films weg te brengen. Wie heeft zijn boek verfilmd, wie heeft de opdracht gegeven en wie is toch dat gedrocht wat hem stalkt?

Wat was dit een boek een verademing, een heerlijke horror met humor, drama en spanning. Ik heb er echt van genoten. De hoofdpersonen komen heel goed tot hun recht en diepgang en emotie tijdens deze roadtrip. Het verwijzen naar de horrorfilms aan het begin van elk hoofdstuk schept al een verwachting en geeft de juiste stemming. De hoofdstukken zijn niet te lang en de spanning loopt gestaag op tot een climax. Het einde is wel een beetje tam, dat vind ik wel jammer.

Ik hoop wel dat er een vervolg/prequel komt, ik ben wel heel benieuwd naar Zerk zijn verhaal. Het boek krijgt van mij 4 sterren, ben je opzoek naar een horror met in lichtere vorm is dit echt een boek voor jou.

Meer recensies van Tamara Nome