Potentie, maar het voelt onaf
De cover en flaptekst beloven een spannend steampunk verhaal over hoe de broers Jesús en Diego hun best doen hun overleden zusje tot leven te wekken. Het begint veel belovend. De korte hoofdstukken zorgen dat je door het verhaal vliegt. Het is zo geschreven dat het ook wel aantrekkelijk is voor de jongere lezer (14+?)
Het verhaal heeft absoluut potentie. Echter miste ik de zienswijze van Diego, omdat de focus vooral op Jesús ligt. Zodra hij een lief meisje treft, staan de lusten voorop, in plaats van een opbouwende relatie, wat weer afdoet aan de mogelijk beoogde leeftijdsgroep.
Het steampunk element is weinig aanwezig, daar had meer mee gedaan kunnen worden. Het verhaal voelt onaf, alsof de tijd op was en er nu een einde aan moest worden geschreven. Dat is erg jammer. Er zit zoveel meer in. Het voelt dan ook alsof de kern mist.
En dat is spijtig, want Jesús is een mool neergezet karakter, met een voorliefde voor natuur boven de rokende fabrieken. Met het. idee dat dit verhaal nog eens naar de tekentafel moet, heb ik het uitgelezen