Een kasteel voor je gevoelens en gedachten
Voor de Mei challenge van @fem.swaps.books las ik een selfcare/gezondheid/psychologie boek, van mei is mij-maand.
Ik koos ervoor om het Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel (fantaseer jezelf gelukkig) van Barbara Sophia Tammes te herlezen. Geloof dat het al ruim 10 jaar geleden is dat ik 'm voor het laatst in handen had.
Het is een heel toegankelijk boek, vlot, met humor en een knipoog geschreven. Het gaat erom dat je voor jezelf in gedachten een soort kasteel bouwt waar je altijd in terecht kan. En in dat kasteel (mag ook een boomhut of strandhuisje zijn natuurlijk) zijn verschillende kamertjes waar je je gevoelens en gedachten los kan laten.
Bijvoorbeeld C.W (de omgekeerde wc), waar alle gedachten vogels zijn, die je soms uit hun kooitje moet laten om te laten wegvliegen zodat je er geen last meer van hebt.
Of de keuken, waar je opmerkingen van anderen kan laten stoven tot je ze weet te verteren.
Of je gaat eens na of een gevoel bij een bepaald moment wel past, en hoe kijk je er tegenaan als je er een ander gevoel tegenover zet?
Erg leuk en begrijpelijk met heldere voorbeelden, je pikt er gewoon dat uit wat handig kan zijn voor jezelf. Dat is ook het leuke aan herlezen van dit boek. Echt een paar 'ohja' momenten en 'dat zou ik best eens kunnen proberen'.
Enkel het zielenkamertje was wat langdradig geschreven, voor mijn gevoel, en sommige kamers zijn een andere vorm van iets proberen wat je eerder ook al mocht uittesten. Dus soms viel het wat in herhaling.
Wel bonuspunten voor de illustraties (van de hand van de auteur)!
3,5
Wel bonuspunten voor de illustraties (van de hand van de auteur)!
3,5