Slinkse plannen
Als er een lijk, Joris Lennaerts in het water wordt gevonden wordt Willem van Vugt als eerste verdachte aangewezen, omdat hij als laatste is gezien met Joris Lennaerts. Willem doet er alles aan om niet als verdachte te worden beschouwd en door slinkse plannetjes lukt dit ook en kan het zo zijn dat het heel anders is gaan. Willem blijft voor justitie wel verdacht maar om niet voor deze moord op te draaien, zegt hij dat hij miljoenen heeft verduisterd bij de verzekeringsmaatschappij waar hij werkt. Daarvoor komt hij in de gevangenis terecht maar de dood van Lennaerts blijft aan Justitie knagen. Omdat Willem een relatie heeft met de vrouw van Lennaerts, Violet Verviers, is hij hoofdgedachte nummer 1. Violet werkt in hetzelfde bedrijf als Willem en is er achtergekomen dat Willem geld verduistert. Dit wist zij al voordat Willem hiervoor bekent. Willem is met nog meer duistere zaken bezig en zit goed in de slappe was en weet de vrouwtjes om zijn vingers te winden. In de gevangenis ontmoet hij Gijs Vespers waar hij goed bevriend mee raakt. Na zijn gevangenschap blijft hij contact houden en ook met de vrouw van Vespers die hij geld leent maar op een slinkse manier weet hij haar ook weer veel geld af te troggelen. Hij verdwijnt naar het buitenland met de hoop om nooit meer gevonden te worden.
Een boek met veel list en bedrog maar wel erg leuk om te lezen hoe het in die tijd ging, want wij hebben het over de jaren 70. Het boek leest lekker weg en het is leuk om door middel van flashbacks terug te gaan in de tijd hoe het allemaal is ontstaan. Het moet en knappe man geweest zijn deze Willem, want de vrouwen in het boek hangen om hem heen of hij weet ze zo te verleiden dat ze niet weg te slaan zijn. Ik had nog niet eerder een boek gelezen van een Belgische auteur maar er is weinig van te merken, want het leest gewoon goed.