Advertentie


Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Waardering: 

In september 2017 debuteerde Angelique Haak met de thriller 'Een nieuw begin', waarin rechercheur Jennifer Brugman jacht maakt op een seriemoordenaar met een voorliefde voor Griekse mythologie. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder!


Samenvatting
Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is en echt opnieuw te beginnen, als het er steeds meer op gaat lijken dat de Mythologie-moordenaar het op haar gemunt heeft?

Een nieuw begin speelt zich af in het Nederlandse plaatsje Rotterdam. Nadat Jennifer een traumatische ervaring heeft opgedaan in Groningen, vlucht ze naar haar geboorteplaats Rotterdam. Maar al vrij snel kom je er achter dat ze in Rotterdam ook geen fijne herinneringen heeft. Ze krijgt een baan aangeboden als rechercheur en haar eerste werkdag verloopt niet zoals ze had gehoopt. Er wordt namelijk een vrouw gevonden, die ondersteboven in de boom hangt. Al snel blijkt er sprake te zijn van een Mythologie-moordenaar die vrouwen vermoord. Het lukt Jennifer niet om haar angst van haar traumatische ervaring weg te stoppen en heeft steeds het gevoel dat ze achtervolgt wordt. Heeft de Mythologie-moordenaar het dan toch echt op haar gemunt? 

Het verhaal wordt voornamelijk verteld in Jennifer haar perspectief. Al snel wordt het duidelijk wat Jennifer heeft mee gemaakt, en waarom ze zo in angst leeft. Langzamerhand zie je hoe ze zich meer ontwikkelt en probeert om buiten de angst te leven. Ze probeert het contact met haar zus weer op te bouwen, oude vriendschappen en relaties te herstellen. Maar of dit zo goed loopt?

Naast Jennifer perspectief, lees je ook de moordenaar zijn perspectief. Al snel kom je er  achter dat hij geen fijne jeugd heeft gehad, hier wordt veel in details over verteld. Zijn jeugd heeft iets te maken met waarom hij vrouwen vermoord op de manier waarop hij ze vermoord. De stukjes over de Griekse Mythologie zijn erg interessant en je kan merken dat Angelique Haak hier veel onderzoek naar heeft gedaan.

De schrijfstijl van Een Nieuw Begin is erg fijn. Dat dit Angelique haar eerste boek is, merk je vrij weinig van. Het voelt eerder aan alsof ze al jaren boeken uit heeft gebracht. Dit is zeker een auteur die het ver kan schoppen in de boeken wereld.

Reacties op: Een sterk debuut

387
Een nieuw begin - Angelique Haak
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 6,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker