Mooi en indrukwekkend
Te lang getwijfeld voor ik aan dit boek begon.
Eindelijk, op aanraden van mijn echtgenoot, Les Miserabele gelezen. Zeer de moeite, indrukwekkend verhaal. Onvoorstelbaar dat iemand zo een zware en lange gevangenisstraf kreeg voor een kleine diefstal, een brood gestolen voor hongerige kinderen. Jean Valjean, een oersterkte man, ontsnapte steeds uit de gevangenis, achternagezeten door inspecteur van politie “Javert”, dit jaren aan een stuk, het werd een obsessie voor Javert. Maar Jean Valjean was niet alleen sterk maar ook slim en wist zo steeds uit de handen, en het zicht, van zijn achtervolger te blijven.
Hij komt op voor de armen en wordt zelfs tot burgemeester benoemd. Door omstandigheden neemt hij het kleine meisje “Cosette” onder zijn hoede, die hem stilaan als haar vader aanziet.
Maar het leven loopt zeker niet op rolletjes. Er komt bij momenten ook veel geweld te pas in het verhaal.
Het enige storende vind ik de vele namen, dat was soms lastig om te volgen, de vele moeilijke namen die voorbij vlogen…..
Ik heb zeker geen spijt dat ik het boek heb gelezen, ik vond het zo mooi dat ik ook graag de film uit 1998, met Liam Neeson, zou willen zien.