Sterk verhaal
Een van de betere boeken tot nu toe in 2020. Zo kwalificeer ik het net gelezen boek ‘Ons kasteel aan zee’ . Volgens mijn bescheiden opvatting zou het begin nog sterker zijn geweest als Strange met hoofdstuk 1 was begonnen en de proloog (legende van de Wyrm) had weggelaten en dit gegeven later soepel in het verhaal had verwerkt. Een apart boek over Wereldoorlog II , waarin de Duitse afkomst van de moeder van de 12-jarige Petra veroordeeld wordt vanwege haar oorspronkelijke afkomst. Uiteraard zijn er later verwikkelingen die ‘ die verraadster’ in een heel ander daglicht plaatsen. Als het ook misgaat met de vader zijn Petra (Peet) en Magda (Mag) op zichzelf aangewezen en willen ze uiteraard in hun huis - de inmiddels uit veiligheidsoverwegingen groen geschilderde vuurtoren - blijven. De beide zusjes worden trefzeker geschetst en dat maakt het lezen van dit boek tot een aangenaam leesavontuur. Zou het aanraden voor lezers vanaf 12 jaar. Het speelt zich vooral af in het eerste oorlogsjaar. De epiloog rondt het verhaal af in 1941. Samenvattend: een sterk en goedgeschreven oorlogsverhaal. De moeite waard. Dikke vier sterren.