Geheimen en mooie vriendschappen
Kate Quinn werd geïnspireerd om dit boek te schrijven door verschillende dingen tijdens een van de coronajaren. Frank van der Knoop vertaalde het boek.
Het verhaal speelt zich af in Washington D.C. in de jaren vijftig van de vorige eeuw.
In een vrouwenpension wonen diverse vrouwen met elk hun eigen karakter en hun eigen geheim. Op een dag betrekt een nieuwe huurder, Grace, de zolderkamer. Zij begint met het organiseren van etentjes elke donderdagavond. Langzamerhand ontwikkelen zich vriendschappen tussen de vrouwen en worden de geheimen onthult. Daardoor ontstaat er een stevige band tussen alle bewoners tot er op een avond alles uit de hand loopt.
Blijft de band bestaan of is deze voor altijd verstoort?
De mooie kaft viel meteen op. Een sleutelgat in het midden op de kaft met uitzicht op een groene muur beschilderd met bloemen. Al lezende wordt duidelijk waarom voor deze kaft is gekozen.
De proloog begint met een moord in het huis op Thanksgiving in 1954. Alle bewoners en hun vrienden zijn aanwezig. Een politieonderzoek wordt gestart. Wie is de schuldige?
Dan gaat het verhaal terug in de tijd naar 1950 en tussendoor keert het geregeld weer naar 1954. Diverse karakters worden in een eigen hoofdstuk uitgebreid beschreven evenals het geheim dat ze bij zich dragen. Je leert de bewoners en hun vrienden heel goed kennen en daardoor ontstaan er sympathie, medelijden, boosheid en meer emoties.
De schrijfstijl is heel prettig en door de onthullingen in de diverse hoofdstukken raak je nieuwsgierig en blijf je lezen. Het einde is verrassend. Kortom, een boek dat sterk aan te bevelen is.
Ik mocht dit boek lezen in de leesclub van Zin in Feelgoodboeken, waarvoor hartelijk dank.
Blijft de band bestaan of is deze voor altijd verstoort?