Verwarrend verhaal

Truus Heijnen 22 augustus 2025
De auteur van Zo alleen zo alleen is A.K. Benedict, een Engelse bestsellerauteur en scenarioschrijver. Ze won de Scribe Award en werd genomineerd voor diverse prijzen.
Zo alleen zo alleen is haar eerste thriller. Het boek werd vertaald door Petra C. van der Eerden en Janine van der Kooij.

Voor mij was A.K. Benedict een onbekende auteur maar toen ik de cover zag en de achterflap las, leek me dit een spannende thriller. Moorden die met sprookjes samen hangen. Een interessant onderwerp dacht ik.

Het eerste deel van het boek begint spannend. Rechercheur Lyla Rondell krijgt te maken met een moord die gebaseerd is op het sprookje Roodkapje. De verdwijning van haar vriendin Allison 20 jaar geleden speelt hierin ook een rol. Ze zet zich met hart en ziel in om de moord op te lossen.
Een andere verhaallijn vertelt over Katie. Zij is ontvoerd en moet van haar ontvoerder verhalen schrijven wil ze overleven. De ontvoerder voert haar verhalen uit en pleegt diverse moorden.

Vanaf deel twee is het boek rommelig en bijna niet te volgen. Er komen fantasy-elementen in voor en het verhaal wordt chaotisch. Wat is fictie en wat is realiteit? Ik beleefde geen plezier meer aan het boek en had moeite om het uit te lezen. Voor de lezer die van fantasy houdt is dit waarschijnlijk een aardig verhaal maar een echte spannende thriller is het zeker niet.

Ik geef dit boek twee sterren.

Ik mocht het boek lezen voor de LS thriller-leesclub, waarvoor hartelijk dank.

Meer recensies van Truus Heijnen