Goed plot!

Veronique Janssen Veronique Janssen
24 mrt 2026

‘Dodelijke dosis’ van Dirk Debeys is een spannende thriller met een intrigerend plot. De cover vind ik goed gevonden en past bij het verhaal. De titel is aantrekkelijk en maakte me nieuwsgierig.

Dirk Debeys schroomt niet om gruwelijke details op te schrijven. Misschien nog wel meer dan in de eerdere verhalen die hij schreef. Het is geschreven in een fijne stijl en het lezen gaat vanzelf. De stijl is strak en zonder poespas.

Vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal en wilde ik doorlezen. De spanning wordt op een goede manier opgebouwd. Het tempo is hoog en het verhaal leest als een actiefilm. Dit is kenmerkend voor de thrillers van Dirk Debeys.

In dit verhaal maak je kennis met een nieuwe hoofpersoon. Hoofdinspecteur Valois is interessant neergezet. Hij schopt tegen de wet en kleurt graag buiten de lijntjes. De professor vond ik een leuk personage. Ze is slim en misschien een beetje eigenwijs. Ik ben benieuwd of we in een volgend deel dit duo nog een keer zullen zien.

Het plot is sterk en intrigerend. Soms vond ik wel de gedachten over bepaalde gebeurtenissen een beetje uit de lucht komen vallen. Hierdoor verloor het een beetje geloofwaardigheid.

Ik heb genoten van ‘Dodelijke dosis’ van Dirk Debeys. Het is spannend en leest als een trein!

Recensie-exemplaar & lees de hele recensie op Veronique's Boekenhoekje!

Meer recensies van Veronique Janssen