Tof tweede deel!

Veronique Janssen 10 september 2025
Het verhaal van Holmes en Watson gaat verder in deel 2. De cover vind ik trouwens heel mooi. Het heeft iets gezelligs. Ik word er blij van.

De verhalen, de verschillende zaken, zijn heel gevarieerd en heel verschillend. Het is eigenlijk meer een verzameling verhalen over de avonturen van Sherlock Holmes.

Het eerste verhaal zet al direct de toon. Het is spannend! Het tweede verhaal was geraffineerd en intrigerend. Het derde verhaal is weer anders. Het is minder spannend, minder actie, maar juist wat ouderwetser. Het vierde verhaal is gewichtig, het is fascinerend. Het vijfde verhaal vind ik leuk. Het is weer eens wat anders. Het verhaal waarin we Irene Adler leren kennen vond ik heel tof.

De stijl is ietwat ouderwets, maar ik vind het heerlijk! Het heeft iets gezelligs. De relatie tussen Watson en Sherlock Holmes is bijzonder te noemen. Je merkt dat Watson oneindig veel sympathie voelt voor Sherlock. Maar tegelijkertijd voel ik toch altijd iets wrangs. Sherlock is de held en Watson hangt er een beetje bij. Aan de andere kant maakt dit het verhaal, de serie. Ik heb genoten van dit toffe tweede deel in de serie en ik kan niet wachten op de volgende delen!

Recensie kwam eerder op Veronique's Boekenhoekje!

Meer recensies van Veronique Janssen