Breed scala aan ervaringen
‘Nieuwe geheimen van de notaris’ is een mooie verhalenbundel met veel verschillende ervaringen. Het zijn de perfecte korte verhalen voor het slapengaan. Bij mij lag het boek daarom op mijn nachtkastje.
Ik snap dat een notaris geen partij kan en mag kiezen, maar toch miste ik soms een persoonlijk tintje van de notaris in de verhalen. Het is soms erg onpersoonlijk vanuit de notaris en het kan hierdoor vlak ogen. Terwijl de verhalen soms erg schrijnend zijn. Ik miste balans tussen het gevoel van de notaris en de situaties.
De opmaak van het boek vind ik erg mooi. Ik moest wel even wennen aan de grootte van het lettertype, maar dat is een kwestie van smaak (of mijn slechte ogen).
Deze verhalenbundel laat een breed scala aan kwesties zien. Sommige verhalen lieten mijn mond openvallen. Hoe kunnen mensen zo zijn? Je krijgt een heel breed beeld van het werk van een notaris.
Recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje! Het is een recensie-exemplaar! Lees de recensie!