Kleurrijke personages

Vanaf de eerste keer dat ik het boek zag, ben ik verliefd op de voorkant van ‘Phineas’ feest’. Hij is mooi op een originele manier. De ondeugende blik van de bijzondere vogel geeft het boek iets ondeugends. Het is echt een schatje! Daarnaast heeft deze vogel een bijzondere betekenis in het verhaal. In eerste instantie snapte ik de link tussen het verhaal en de cover niet, maar na het lezen is hij mij heel duidelijk.

‘Phineas’ feest’ is een mooi verhaal. De verschillende flashbacks zorgen ervoor dat je de familie leert kennen. Hierdoor raakte ik soms wel de rode draad van het verhaal kwijt, maar uiteindelijk valt alles in elkaar.

Sommige gebeurtenissen of opmerkingen zijn grappig en humoristisch. Er zit heel veel vaart in het verhaal. Het verhaal dendert voort als een sneltrein.

De verschillende familieleden komen aan het woord en je ziet het verhaal door verschillende ogen. Sommige familieleden zijn heel herkenbaar en zijn heel alledaags. Alle personages hebben verschillende lagen, zijn goed uitgewerkt en zijn ontzettend kleurrijk. De kracht van deze roman zit in de verschillende familieleden.

Sophie Tak heeft een hele mooie stijl. De beschrijvingen van simpele, alledaagse dingen worden bijna bijzonder. Daarnaast durft Sophie Tak een heftig onderwerp, zoals een geestesziekte, aan te kaarten. Het is een schrijnend verhaal met veel verschillende emoties.

Verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!

Meer recensies van Veronique Janssen