Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Emotioneler

Recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!

‘Rust Zacht’ is het vijfde deel in serie over het detectivebureau Eyewitness. De cover is vrij eenvoudig, maar heeft een lugubere sfeer. De grafzerken met de zwarte vogels geven je een onheilspellend gevoel.

Na ‘Jeugdzonde‘ was ik benieuwd hoe de serie verder zou gaan. Vanaf de eerste pagina is het weer als vanouds. Het is bijna als thuiskomen. Om spoilers uit de eerdere delen te vermijden zou ik de hele serie achter elkaar lezen. Je krijgt dan een goed beeld van de relatie tussen Joop en zijn ouders (dat maakt dit verhaal o.a. uniek) en het verleden van Joop.

Het tempo ligt hoog en de spanning wordt goed opgebouwd. Joop wordt in dit deel verder uitgewerkt. Het is persoonlijker en emotioneler. Doordat zijn vader in coma ligt, leer je een gevoelige kant van Joop kennen. Een kant die je nog niet eerder hebt gezien. Het maakt hem menselijker. Carina is een mooie aanvulling. De relatie tussen Joop en Carina is complex. Theo is een goede tegenhanger van Joop en Carina. Ook hij krijgt een menselijkere kant.

Het is tof hoe alle lijnen samenkomen. Het plot is heel erg goed en ik ben benieuwd naar meer van deze serie!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Veronique Janssen

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.