Magie
‘Zeven jaar weg van jou’ van Ashley Poston heeft een mooie cover. De oranje kleur gaf me een herfstgevoel. De titel is heel goed gekozen. Het duurde even voor ik in het verhaal zat en dat had meer met mezelf te maken dan met het verhaal. Er gebeurt iets in het verhaal waarvan je hoopt dat het je overkomt, maar waarvan je weet: dit is niet goed, het is nooit genoeg. (Sorry, maar anders verklap ik spoilers.) Hierdoor zat mijn gevoel in het begin in de weg. Later werd dit minder en was ik heel benieuwd naar meer en hoe het verhaal zich zou ontwikkelen.
Er was een bepaalde sfeer waardoor ik door wilde lezen. Het wist me nieuwsgierig te maken. De personages zijn mooi uitgewerkt en eigenlijk snap je Clementine heel goed. Ik vond haar naam mooi gekozen!
Ashley Poston verwerkt op een mooie manier zwaardere onderwerpen in het verhaal. Haar stijl leest fijn.
Het is een verrassende roman met een vleugje magie. Ashley Poston laat je weer in het onmogelijke geloven. Ik vond het ergens ook een beetje een vleugje Roald Dahl hebben en het boek van Meg Shaffer (‘Het verlangen van Lucy Hart‘). Ik heb uiteindelijk enorm genoten van dit magische, liefdevolle verhaal!
Recensie-exemplaar en verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje: Lees de recensie!