Dit verhaal moet je gewoon lezen

Ik las Schaduwdochter, het nieuwste boek van Rachel van Charante. En wat voor boek. Als Carmen samen met haar man naar kasteel Vorden verhuist, ziet ze dat als een nieuw begin na de gewelddadige overval in haar oude huis. Dan stoot ze op een groot familiegeheim van de familie van haar man. Wat is er al die jaren geleden gebeurd? Voor ze het weet wordt ze in beslag genomen door dit geheim en het verhaal van Guusje, die rond 1917, gedwongen wordt om een oplossing te zoeken voor haar zieke zusje. Dan leert ze Hugo kennen en hij biedt haar een baan aan op zijn landgoed. Op dat moment lijkt alles makkelijker te worden voor Guusje, maar is dit wel zo? Komt Carmen nu achter dit grote familiegeheim en kan ze hier nog iets aan veranderen?

Meteen vanaf de proloog zit je in het verhaal en wil je maar één ding en dat is doorlezen. Zowel Carmen als Guusje zijn goed neergezet, waardoor je begrijpt waarom ze de dingen doen die ze doen. Je wilt hoofdstuk na hoofdstuk door blijven lezen, want naarmate het verhaal vordert wordt het verhaal spannender. Je wilt aan de ene kant snel lezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt maar aan de andere kant wil je rustig lezen, want je wilt niet dat het verhaal eindigt. Rachel weet je tot de laatste letter aan het verhaal gekluisterd te houden en dan denk je dat het verhaal afgerond is, en dan komt er een epiloog die nog even alles op zijn kop zet.

Het verhaal wordt afwisselend verteld door Carmen en Guusje. Waarbij de verhaallijn van Carmen in de huidige tijd afspeelt. De verhaallijn van Guusje spreekt in het verleden en is voor mij de belangrijkste verhaallijn. Zowel Carmen als Guusje zijn sterke persoonlijkheden. Die beiden hun mannetje staan. Guusje staat voortdurend in conflict met zichzelf. Ze wil het goede doen voor haar zusje waardoor ze zichzelf wegcijfert. Maar aan de andere kant wil ze ook voor de liefde gaan. En door de manier waarop ze neergezet is, wil je gewoon dat Guusje gelukkig wordt.

Ik kan dan ook niet wachten op het tweede deel van deze serie. Het is met zoveel liefde en gevoel neergezet dat je dit boek gewoon moet lezen als je van historische romans houdt.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes