Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vernuftig opgebouwd! Cosy crime ten top!

Wendy 29 april 2024 Hebban Team
Een kinderboek, twee romans, twee literaire thrillers en nu een misdaadroman, een bewijs dat auteur Dominique Biebau (1977) niet aan zijn proefstuk toe is. Zijn eerste literaire thriller ‘Russisch voor beginners’ was meteen een schot in de roos, de auteur sleepte in 2019 de Knack Hercule Poirotprijs en de Gouden Strop binnen. Drie jaar later brengt de auteur ‘De Christiemoorden’ uit. De titel is veelzeggend, de verhalen van de Queen of suspense Agatha Christie worden gebruikt als mysterieuze elementen in deze misdaadroman.

De bibliothecaris Judith houdt van structuur en woont in het rustige dorpje Mollendaal. De rust wordt verstoord wanneer er verdachte pakjes worden geleverd bij de lokale bibliotheek. De pakjes bevatten de boeken van Agatha Christie en een kort briefje. Wanneer er verband lijkt te zijn tussen de pakjes en kleine misdaden kan de leesclub 'Met thrillende vingers' niet anders dan hun schouders onder de zaak te zetten. Het wordt ernst wanneer de kleine misdaden uit de hand lijken te lopen. Wie zit er achter de onrust die over Mollendaal hangt?

Vanaf de start merk je de vernuftige opbouw van het plot, vooral de ‘whodunit’ suspense weet de auteur onder deze thriller te leggen. Raadsels dwarrelen in het rond en het verhaal leunt wat tegen het klassieke Britse oeuvre. Geen snelle of bloederige flitsende actie? Nee, de lezer wordt hier vooral gedreven door zijn nieuwsgierigheid. Vergeet daarbij niet de nodige humor en sarcasme die we van Biebau gewend zijn. Deze humor is puur verwennerij voor de lezer die zich wil ontspannen. De schrijver weet met zijn ervaren pen het licht over de bibliotheekbezoekers en het fenomeen ‘leesclub’ te plaatsen. Een boek dat zeker kan gebruikt worden in een leesclub door de gekarakteriseerde personages.

‘Sommige mensen behandelden boeken als de zielloze dingen die ze strikt genomen ook waren, terwijl uit de houding van anderen net eerbied sprak, alsof er een sacrale band bestond tussen mens en papier.’

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wendy